Ми у Facebook
04.09.2016, 11:30

Які суми побачать рівняни в комунальних платіжках цієї осені

За 12 місяців сума, яку сплачує середньостатистична українська родина за житлово-комунальні послуги, збільшилася на 85,34%.
Експерти прогнозують, що вже цієї осені українцям доведеться платити за «комуналку» майже вдвічі більше, ніж у цей же період торік. У розрахунку на родину, що складається з двох дорослих та однієї дитини, які проживають у двокімнатній квартирі площею 60 кв. м, вона становитиме приблизно 2763 грн.

Нове у призначенні субсидій

До цієї суми входять 250 кВт електроенергії, 12 куб. м. газу, 1 Гкал тепла (за умови централізованого опалення), 8 куб. м гарячої води та 7 куб. м – холодної, а також послуги з утримання будинку та прибудинкової території.







Як відомо, підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги є однією з ключових вимог основного зовнішнього кредитора України – Міжнародного валютного фонду. Відповідно до неї, у 2015 році Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики й комунальних послуг, із 1 квітня минулого року підвищила тариф на газ для населення в 3,3 раза – до 3600 грн за тис. куб. м газу за споживання до 200 куб. м в опалювальний період та до 7188 грн за тис. куб. м із 1 травня до 30 вересня (незалежно від обсягів споживання). Цей тариф діяв до 27 квітня 2016 року, коли Кабінет міністрів ухвалив рішення про зміни в порядку формування роздрібних цін на природний газ, відповідно до якого єдиною ціною на газ для населення незалежно від обсягів споживання та сезону встановлено 6880 грн за тис. куб. м.

Джерело: Слово і Діло





На правах реклами