Ми у Facebook
07.09.2016, 19:00

Чому дитина погано їсть: п'ять головних причин

Поганий апетит - проблема, з якою рано чи пізно стикаються практично усі батьки. Чому ж так відбувається і які причини цьому?
Апетит у дитини змінюється в залежності від фізичної активності і таких зовнішніх факторів, як спека, стрес і т.д. У таких випадках відсутність апетиту поодинока. Але буває й так, що дитина погано їсть тривалий час і, безумовно, цьому є свої причини:

1. Смакові вподобання. Часто дитина відмовляється їсти овочевий суп, і заявляє, що не голодна, але при цьому на порцію пельменів або сосиску з макаронами вона охоче погоджується, навіть якщо раніше це було не так.

Річ у тому, що формування правильних харчових звичок у дитини залежить, в першу чергу, від прикладу батьків. Якщо мама і тато потурають перекушування шоколадками або гарячими бутербродами, складно чекати більш раціональної поведінки від дитини.

Якщо дитина відмовляється їсти овочевий суп, не пропонуйте їй альтернативу у вигляді смачнішої і менш корисної страви тільки для того, щоб вона не ходила голодна. Краще поїсти пізніше, але кориснішу їжу.

2. Перекус. Другий поширений варіант помилкового поганого апетиту криється в перекусах. Якщо між основними прийомами їжі дитина буде їсти бутерброди, печиво або солодощі, то до обіду або вечері шлунок буде настільки забитий, що про їжу навіть мови бути не може.

Перекус між прийомами їжі має право бути, але у вигляді більш легкої їжі, такої як йогурт або фрукти.

3. Індивідуальний розвиток. Всі діти різні, і, як наслідок, потреби в їжі у кожного чада теж свої. Хтось може невпинно бігати по дитячому майданчику протягом трьох годин, а потім сідає за стіл і з задоволенням з'їдає тарілку супу з добавкою, а хтось в спокійному режимі грався в піску і витратив енергії значно менше, що відбилося і на його апетиті.

Все індивідуально, і в питаннях їжі кожна мама повинна шукати свій підхід до дитини, враховуючи при цьому його енерговитрати, особливості травлення, конституцію тіла.

4. Навантаження. Чим вищий рівень фізичних навантажень, тим більша у дитини потреба в їжі, а отже кращий апетит.

Якщо ви зацікавлені в гармонійному розвитку свого чада, запишіть його в басейн, на футбол або гімнастику, і малюк ніколи не відмовиться від їжі.

5. Годування через силу. Численні дослідження підтвердили: "напхати" дитину їжею можна, але користі від цього не буде ніякої. Доведено, що це негативно позначається на травленні і їжа просто гниє в кишечнику, так як при відсутності апетиту шлунковий сік не виділяється в достатній кількості.

Дочекайтеся, поки малюк сам прибіжить і попросить їсти - це і буде самою здоровою ознакою того, що малюк і його травний тракт готові до прийому їжі.

За матеріалами: ivona.bigmir.net

Читати також:

З якого віку дітям можна їсти гриби

Чому не можна годувати дітей перед телевізором





На правах реклами