Ми у Facebook
27.11.2015, 20:00

Чому не можна годувати дітей перед телевізором

Ні для кого не секрет, що більшість сучасних дітей дуже активні та непосидючі, тому годувати їх дуже часто доводиться перед телевізором. Але чи корисне таке харчування для дитини?
Активність сучасних дітей просто вражає, тому проблема з дитячим харчуванням виникає практично у всіх мам. Часто настільки складно нагодувати дитину, що відчайдушні мами готові на все, щоб малюк з'їв хоч пару ложок. Саме тому вони включають малюкам мультики або просто телевізор під час їжі. Дитина захоплено дивиться (особливо дітям подобається реклама), і сама не помічає, як відкриває рот. Але чи безпечно годувати дітей перед телевізором?

Годування дитини перед телевізором сприяє розвитку ожиріння. Науково доведено, що під час перегляду ТБ дитина може з'їсти набагато більше, ніж слід, оскільки мозок "зайнятий" не їжею і не посилає сигнали про насичення.

Таким способом ми формуємо у дитини асоціацію мультик - їжа. Тобто дитина їсть тільки під мультики, а коли дивиться мультик, хоче щось перекусити. Таких перекусів стає багато, оскільки діти досить часто дивляться мультики.

Увімкнути телевізор - найпростіший і дієвий метод. Але таким чином ви просто уникаєте необхідності взаємодіяти зі своєю дитиною.

Телевізор насправді досить шкідлива річ для малюка. Під час його перегляду дитина сидить майже нерухомо, поводиться дуже пасивно. Дітям навіть не доводиться розглядати зображення на екрані, оскільки вони дуже швидко змінюються. Тому всі функції активного пізнання світу в цей момент відключаються. Це може призвести до того, що малюк виросте пасивним і буде їсти великими порціями, сам не помічаючи цього. Можливо повненькі дітки і викликають позитивні емоції, але зайва вага завжди негативно позначається на їх здоров'ї.

Інформація статті стосується не лише найменших діток, а й інших вікових категорій.

Статті до теми:

Діти перед телевізором: ФОТО для батьків

Як зберегти нормальний зір у дітей? [+ПОРАДИ]

Дитина і мобільний телефон: за і проти





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ