Ми у Facebook
19.09.2016, 19:20

Поради господиням: Як відіпрати матрац від складних плям

Пропонуємо кілька ефективних способів.
Плями на матраці - вічна проблема для усіх господинь. Вивести їх дуже складно, особливо якщо мова йде про сечу, кров та інші подібні забруднення. Але й залишати матрац у такому стані - не варіант. А тому, щоб відчистити матрац від складних плям, можете скористатися простими способами:

1. Чищення бурою (продається в господарських магазинах). З неї потрібно приготувати пасту, яку і наносять на пляму. Краще залишити це засіб хвилин на 10 і потім зібрати його пилососом. На жаль, пляма може зникнути не до кінця, але запах точно пропаде. Крім того, яскравість плями буде меншою.

2. Мило і вода. Якщо пляма від сечі свіжа, ефективно вирішити подібну проблему допоможе допоможуть наявні у кожного мило і вода. Врахуйте, що всередину матраца не повинна потрапити волога. Тому під час чищення водою з милом потрібно обов'язково змочувати поверхню рушником. Коли ви закінчили чищення, потрібно добре просушити матрац феном або залишити його висихати під сонцем.

3. Вологі серветки. При боротьбі зі свіжими плямами крові вам гарно допоможуть звичайні вологі серветки. Постарайтеся швидко затерти пляму, а потім візьміть змочену в холодному мильному розчині ганчірку, за допомогою якої можна без проблем вимити сліди від крові до кінця.

4. Паста за спеціальним рецептом. Зі старими плямами крові краще боротися за допомогою спеціальної пасти, до складу якої входить сіль, крохмаль і перекис водню в рівних пропорціях. Нанесіть цю пасту прямо на пляму, після чого дозвольте їй висохнути. Потім потрібно зчистити суміш з матраца. Якщо після завершення процедури пляма все ще залишилася на місці, спробуйте повторити її ще пару раз.

5. Відбілювач. Будьте уважні і не використовуйте велику кількість речовини, а також залишайте його на тканини на мінімально можливий час. По суті, відбілювач потрібно починати вимивати відразу ж після того, як він потрапив на матеріал. Після цього матрац повинен добре висохнути.

6. Універсальний розчин. Для його приготування потрібно перемішати невелику кількість перекису (близько 200 мл) з трьома столовими ложками води і додати в цю суміш крапельку засобу для миття посуду. Потім перелийте суміш в ємність з розпилювачем і нанесіть на плями. Після 10 хвилин плями почнуть поступово світлішати, поки не пропадуть.

А загалом при чищенні матраців варто пам'ятати, що вони не переносять воду, тому краще їх не мочити. Усередині матраців може перебувати бавовняне або кокосове волокно, а також латекс, і при високій вологості матраци можуть втрачати форму.

За матеріалами: washable.ru.

Статті до теми:

Топ-15 видів плям та способи їх виведення

Позбавляємося плям від дитячих випадковостей

Поради чоловікам: як позбутися плям у салоні автомобіля





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ