Ми у Facebook
20.09.2016, 14:40

В рівненське озеро зливають свої нечистоти багатії

Загалом, чистота водойм по всій області цьогоріч значно погіршилася - констатують екологи.
В Басівкутське озеро зливають каналізацію. І хто? Власники дорогих будинків з боку Нового двору, так зване "Царське село". Це встановили спеціалісти обласного лабораторного центру МОЗ України. Як результат міське озеро нині найбрудніше за останні 20 років. А ще це забруднює і частину річки Устя.

У Рівному розслідуватимуть забруднення Басового Кута

Наразі, результати досліджень напрвлено в прокуратуру та поліцію. Проте штраф за таке нахабне забруднення озера складе всього 85 грн - кажуть фахівці. Тож планують звернутися, також, до народних депутатів, аби на рівні Держави встановити суворішу відповідальність за забруднення довкілля, а ще розширити повноваження перевіряючих органів. Проте перш за все треба формувати екологічну культуру населення - вважають екологи.



Не лише Рівненське озеро, а й загалом водойми області з кожним роком все брудніші. Це стосується як річок та озер, так і джерел та криниць краю. Випадки отруєнь джерельною водою фіксують щороку. Цьогоріч, у більше як 60% індивідуальних колодязів вода виявилася не придатною для вживання через перевищення нітратів - такого ж висновку дійшли фахівці стосовно третини перевірених громадських криниць. Найгірша ситуація в північних районах: Сарненському, Костопільському, Березнівському та Рокитнівському.

На Рівненщині виявлено катастрофічне забруднення річкової води





На правах реклами