Ми у Facebook
21.09.2016, 16:00

Кубок України. 1/16 фіналу. «Мир» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У середу, 21 вересня, НК ФК «Верес» (Рівне) зіграє поєдинок 1/16 фіналу Кубка України. Команді Володимира Мазяра за підтримки рідних стін протистоятиме представник другої ліги «Мир». Матч відбудеться на стадіоні «Затис», що у селі Горностаївка і розпочнеться о 16:30.
Як повідомляє Інформаційна служба «Вересу», у нинішньому сезоні «Мир» - це колектив із найнадійнішою обороною у Другій лізі. У дев’яти матчах чемпіонату горностаївці пропустили усього п’ять голів. Цікаво, що в кожному з цих поєдинків «від дзвінка до дзвінка» у центрі оборони відіграв екс-гравець НК «Верес» Ярослав Рафальський. А в останніх чотирьох матчах «цементувати» захист «Миру» йому допомагає інший екс-футболіст рівненського клубу Денис Притиковський.

Влітку до табору горностаївського клубу приєдналися також воротар Сергій Семено, хавбек Артем Цурупін та нападник Антон Яременко. Перший вже встиг провести за «Мир» чотири матчі, програючи поки конкуренцію за місце в основі Роману Гуріну. Двоє інших – також виходять на поле здебільшого на заміну. Втім, і Артем Цурупін і Антон Яременко вже встигли забити за новий клуб по одному м’ячу.

Нинішній сезон у складі «Миру» розпочинав і ще один екс-«вересівець» - Дмитро Гарванко. Проте, наприкінці літа півзахисник покинув команду із Горностаївки, приєднавшись до одеської «Жемчужини».

Інтриги кубковому протистоянню «Миру» та НК «Верес» додає також персона Віктора Богатиря. Після лише однієї перемоги та двох поразок у трьох весняних матчах на чолі команди Народного Клубу – Віктор Миколайович подав у відставку. А вже влітку – очолив «Мир». Саме Віктор Богатир запросив до Горностаївки футболістів, з якими працював у минулому сезоні у Рівному: Ярослава Рафальського, Дениса Притиковського, Сергія Семена та Антона Яременка.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Якщо із обороною у «Мирі» все в порядку, то в атаці команди Віктора Богатиря – серйозні проблеми. Горностаївці у десяти матчах сезону (включаючи кубкову гру у попередньому раунді) забили усього дев’ять м’ячів. У чемпіонаті Другої ліги менше, аніж «Мир» забив лише аутсайдер – хмельницьке «Поділля». На рахунку кращого на даний момент бомбардира команди з Горностаївки, півзахисника Владислава Савченка – усього три голи.

Що стосується участі у розіграші Кубку України, то в цьому турнірі «Мир» жодного разу у своїй історії ще не долав бар’єр 1/16 фіналу. Хоча на цій стадії змагань горностаївці грають вже втретє. У сезоні 2013-2014, пройшовши у серії пенальті «Оболонь-Бровар», у 1/16 «Мир» програв «Шахтарю» із Довжанська – 1:3. А у минулому сезоні, після перемоги над «Барсою» - 6:0, горностаївці на цій же стадії спіткнулися на одеському «Чорноморці» - 0:2.

У Кубку України 2016-2017 «Мир» вже створим міні-сенсацію. У попередньому раунді турніру команда Віктора Богатиря здолала першоліговий «Авангард» - 1:0.

Для порівняння, рівненський «Верес» долав раунд 1/16 Кубку України тричі. У сезоні 1992-1993 «Верес» стартував у Кубку з 1/16 фіналу, де вибив столичне «Динамо-2» за рахунок більшої кількості голів, забитих на чужому полі – 1:1 та 2:2. Втім, в 1/8 рівняни програли запорізькому «Торпедо» - 2:1 та 1:3.

Сезон 1993-1994 – поки залишається найбільш яскравим в історії футбольного клубу «Верес». Рівняни дійшли до півфіналу у розіграші Кубку. Спершу команда обіграла «Підшипник» (Луцьк) – 3:1 та «Крок» (Житомир) – 4:1. Далі «Верес» вибив з турніру харківський «Металіст» - 0:1 та 3:0, київське «Динамо» – 0:0 та 1:1, і запорізьке «Торпедо» - 1:2 та 1:0. Лише у півфіналі «Верес» зупинила сімферопольська «Таврія» - 0:0 та 0:2.

Втретє пробитися до 1/8 рівняни зуміли у сезоні 2005-2006. «Верес» спершу вибив на той момент першоліговий «Енергетик» - 2:1, потім у серії пенальті обіграв вищолігове «Закарпаття» - 2:2 (5:3). В 1/8 рівняни у впертій боротьбі поступилися запорізькому «Металургу» - 2:4.

Ще двічі у своїй історії «Верес» припиняв боротьбу за Кубок України саме на стадії 1/16. У сезоні 1996-1997, рівняни на етапі 1/32 переграли «Папірник» з Малина – 1:0, але в наступному раунді в драматичному матчі програли луцькій «Волині» - 2:3.

А у сезоні 2003-2004 команда пробилася до стадії 1/16 завдяки відмові від участі у Кубку «Енергетика» з Бурштина. Втім, далі «Верес» також не пішов, поступившись донецькому «Металургу» - 1:4.

Очний двобій на стадіоні «Затис» і для «Миру», і для НК «Верес» - стане чудовим шансом для обох суперників відкрити нову яскраву сторінку власної історії.

Історія протистоянь «Мир» - НК «Верес»:
2 матчі: +0,=0,-2
Різниця м’ячів: 1-4

Історія протистоянь на полі «Миру»:
1 матч: +0,=0,-1
Різниця м’ячів: 0-1






На правах реклами