Ми у Facebook
03.10.2016, 15:00

Враження рівнянки про поїздку автостопом

Як двоє 18-річних дівчат з Рівненщини вирушили у подорож автостопом до Львова і що з цього вийшло.
З раннього дитинства ми чуємо застережливі слова батьків: «Не розмовляй з незнайомими, не сідай у незнайомий автомобіль». Можливо, саме це є причиною того, що ми відмовляємося від фантастичних пригод, які гарантує нам автостоп. Ми вважаємо, що кожен водій може бути ґвалтівником або вбивцею. До того ж, всі нас лякають великою небезпекою, яка чекає в дорозі. Не виключено, що подібне справді може трапитися, але подорож автостопом є не більш грізною ніж звичайна дорога на роботу. Адже небезпека чекає скрізь, а бути пильним треба завжди. Хоч я і так переконала, що легше потрапити в неприємності, якщо незнайомці звертаються до нас, а не ми звертаємося до незнайомців. Але ми і так боїмося, бо не знаємо на кого можемо натрапити.

Тепер проїзд у рівненських тролейбусах по дві гривні


Саме тому найбільший ворог автостопу – страх. Він стає на шляху всіх майбутніх автостоперів. І це найважче. Ми відчуваємо тривогу і часто відмовляємося, бо боїмося, що поїздка стане для нас мукою. Але якщо все ж наважитися, тоді подорож приносить виключно задоволення. Звісно, лишається острах, що жоден автомобіль не зупиниться, але це, скоріше за все, неможливо. Завжди знайдуться дружелюбні люди, які поділяться своїми історіями.

Рівнянин виступив у шоу "Х-фактор"

Подорожувати автостопом можна як самому, так і в товаристві. Це однаково безпечно і має свої переваги і недоліки. Наприклад, подорожувати з кимось краще тим, що завжди можна поділити обов’язки. Не треба робити все самостійно, а якщо хтось стомиться, один може потримати речі або спіймати авто, поки інший буде відпочивати. Однак, мінусом є те, що водії більш схильні брати одного пасажира, аніж двох чи більше. Адже водії також іноді відчувають загрозу.

Можливість вирішувати все самому – це перевага подорожі без товариства. Дуже важко узгодити всі деталі так, аби кожен лишився задоволений. О котрій виїхати, коли зробити перерву, якою дорогою поїхати і де зупинитися – кожен має іншу точку зору, і часто це може призвести до суперечок. А сперечатися під час подорожі не хочеться нікому.

Я і моя подруга Анна наважилися на автостоп, щоб переконатися, чи такий вид подорожі справді є безпечним. Першою нашою проблемою став вибір міста.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У БЛОЗІ





На правах реклами