Ми у Facebook
07.10.2016, 07:20

Як приготувати смачну та корисну гарбузову кашу

Для приготування страви пропонуємо скористатися простими рецептами.
Інгредієнти:

300 гр очищеного гарбуза
1 склянка молока
1 ст.л. вершкового масла
цукор, кориця за смаком.

Приготування:
Спочатку гарбуз поріжте на дрібні шматочки. Потім у каструлю вилийте молоко і доведіть до кипіння. Як закипить, додайте сюди подрібнений гарбуз, цукор та корицю, все перемішайте і варіть на невеличкому вогні. Готовою каша буде тоді, коли гарбуз трохи розвариться і розм'якне.

Гарячу кашу розлийте в тарілки і в кожну додайте шматочок масла. Можна також додавати мед.



Готувати гарбузову кашу можна і з різними крупами. Найчастіше використовують манку, пшоно, рис.

Для приготування гарбузової каші з крупами вам знадобиться:

2/3 склянки пшона або рису
1,5 склянки порізаного гарбуза
1 ст.л. цукру
1 ч.л. солі
кориця, цедра лимона.

Приготування:
Подрібнений гарбуз залийте водою і варіть до напівготовності (можна варити і на молоці). Потім всипте в каструлю крупу, цукор і варіть разом з гарбузом до тих пір, поки не звариться крупа. Як каша почне загусати, додайте корицю або/і цедру лимона. Готову кашу накрийте кришкою і залиште на 20 хв.



Не менш смачною буде така каша, запечена в духовці.
Інгредієнти для каші можна брати в пропорціях, зазначених вище. А от готувати потрібно наступним чином:

Для початку пшоно промийте, залийте водою і закип'ятіть. Потім воду злийте. Гарбуз почистьте і натріть на тертку, сюди додайте цукор, корицю і цедру, все перемішайте.

В горщики для запікання пошарово викладайте потертий гарбуз, потім пшоняну крупу, і знову гарбуз. Зверху все залийте молоком, аби каша покрилася повністю. В попередньо розігрітій духовці кашу випікайте 10 хв.



Смачного!


Читати також:

Рецепт на Хеловін і не тільки: гарбузові смаколики

Топ-5 рецептів шоколадних десертів, які готуються за 10 хвилин [+Фото]

Як приготувати смачний манник в мультиварці





На правах реклами