Ми у Facebook
16.10.2016, 15:30

Рівненський священик про те, чому єпархії УПЦ України входять до складу Росії

Роздумами про прес-конференцію, під час якої представили настінну карту «Православна Росія», поділився рівненський священик, прот. Миколай Капітула.
Як стало відомо з офіційного сайту Російської Церкви 3 жовтня 2016 року в агентстві ТАСС відбулася прес-конференція «Російська Православна Церква на картах», в якій взяли участь заступник керуючого справами Московської Патріархії архімандрит Савва (Тутунов), заступник голови Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Вахтанг Кипшидзе і керівник Центру географії релігій при Синодальному відділі із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ, релігієзнавець Роман Силантьєв.

На зустрічі з журналістами представники РПЦ представили настінну карту «Православна Росія». За словами учасників заходу, дана карта - прекрасна ілюстрація важливого періоду становлення Російської Церкви і візуальне відображення результатів реалізації постанов Священного Синоду про збільшення кількості єпархій Московського Патріархату, прийнятих в 2011 році. Було відзначено, що карта повинна бути в кожній семінарії, а створений разом з нею веб-атлас православних храмів буде корисним для багатьох віруючих.

Цікавим є той факт, що до карти «Православна Росія» увійшли також єпархії, які знаходяться на території України і входять до складу УПЦ, хоча його представники неодноразово апелюють до того, що їхні парафії та монастирі є власністю Української Православної Церкви, котра за їхніми словами є Помісною Церквою і утворювати Помісної Церкви в Україні не потрібно.

То скажіть будь-ласка, всечесні отці з УПЦ МП, що роблять єпархії вашої Церкви на карті «Православна Росія»?

Як на мене, очевидним є той факт за яку державу, владу, військо і народ ви молитесь і кому служите!

протоієрей Миколай Капітула

З сайту - Рівненської єпархії УПЦ КП





На правах реклами