Ми у Facebook
19.10.2016, 09:20

У рівнян забрали переплату за субсидію

Частина невикористаної суми субсидії на газ повернеться назад Державі.
Ті переплати за газ, які були в платіжках отримувачів субсидій, можливо, суттєво поменшають.

Кабінет Міністрів України зобов’язав ТОВ «Рівнегаз Збут» спільно з установами соціального захисту населення повернути до державного бюджету залишки невикористаної субсидії на газ. На рахунках споживачів залишається лише та частина невикористаної суми субсидії на оплату послуг індивідуального опалення, що еквівалентна вартості 100 куб. м. природного газу. Варто зауважити, що це стосується лише тих споживачів, які використовують газ для опалення.

Якою буде субсидія на Рівненщині цьогоріч

Наразі «Рівнегаз Збут» здійснило перерахунок та повернуло до бюджету невикористаних сум субсидій за опалювальний період в розмірі понад 546 мільйонів гривень, - розповідає начальник відділу розрахунків підприємства Іван Пустовіт. – Даний перерахунок та повернення невикористаних субсидій було здійснено по більш ніж 81 тисячі особових рахунків споживачів Рівненщини.

Для зручності абонентів, яких обслуговує ТОВ «Рівнегаз Збут», сума повернень по особовому рахунку буде відображена у жовтневих рахунках за спожитий природний газ у вересні. Також кожен споживач може перевірити стан розрахунків із відображенням суми повернень в Особистому кабінеті на сайті 104.ua.





На правах реклами