Ми у Facebook
22.10.2016, 11:00

Чи варто брати дітей у кафе, Або як рівненські діти "ходять по головах"

Рівняни останнім часом почали часто нарікати на те, що у кафе та ресторанах міста неможливо гарно провести вечір через те, що діти не дають спокою.
Рівнянка Ольга поділилася історією зіпсованого вечора не по вині офіціантів чи через якість страв, а найголовніше - через дітей, які не давали спокою клієнтам:

"Наш вечір, який був зіпсований безвідповідальними батьками, які беруть з собою в такі заклади своїх невихованих дітей
Поки чекали замовлення, вже було бажання встати і піти - шум, вереск, біганина не додавали ніяких позитивних емоцій.
Кидайте в мене тапками, але я, як і всі інші, прийшла в заклад відпочити, а не швидко поїсти і бігти на вулицю, бо голова просто розколювалась".


Коли школярі Рівного матимуть осінні канікули

Думки ж рівнян в обговоренні цього питання різняться. Одні стверджують, що мають таких же дітей і їм хочеться ввечері все ж з ними кудись вийти. Інші ж наголошують, що кафе мають мати певний поряд поведінки гостей з дітьми:

Коротка Солодка
А я не кину тапком 😎 Розділяю почуття автора! Нормально і весело крики-верески сприймають тільки батьки таких дітей, бо в них уже природні пробки у вухах від підвищених децибел. От якраз в них і є арсенал оправдашечок на будь-який випадок життя. А порядним батькам може бути тільки соромно за таке виховання. Я мама.

Оля Яковлєва
І я також мама, і з дітьми ходжу в заклади громадського харчування.Тільки коли менший не хоче сидіти і нервується,я просто встаю, оплачую рахунок і веду його додому.

Ольга Харковець
Ми хотіли повісити верхній одяг на вішак, але потім передумали, бо ці "гіперактивні діти" бігали, хапались за одяг руками, він падав... Жесть. Ми би пішли одразу, але коли прийшли, побачили, що мами одягають дітей і подумали, що вони вже йдуть... але не тут то було. Вони одягали-роздягали їх ще три рази

Аля Столярчук
Нехай би були офіційно оголошені правила поведінки в закладах ( можна на дверях повісити табличку): " Поважайте простір та відпочинок інших". Щось типу того...
Бо дійсно, дістало вже не одну Олю. Чому мої діти можуть поводитись культурно і спокійно, а інші будуть "по головам ходить"?
Але... які батьки- такі й діти.

Валерия Вадимовна
теж внесу свою "лєпту". зазвичай діти поводять себе скрізь точнісінько так, як і в себе вдома. якщо батькам подобається "дом кувирком", то з якого дива це має подобатися іншим? ви привели дітей в заклад, де крім вас відпочивають інші гості, плюс, там працюють люди, котрим тільки гіперактивних дітей бракувало до повного щастя. або виховуйте дітей, що бігати і шуміти можна в лісі, а не в публічних місцях, або сидіть вдома. накипіло!

Наталя Станіславська
Я ,мама гіперактивної дитини, і я, колишня, офіціантка. Знаю це питання з обох сторін! Якщо батьки не можуть добрати правильних слів, щоб пояснити своїй дитинці елементарні правила поведінки 'на людях' , то їм нічого не доведеш! Будуть лізти на амбразуру і бити себе в груди до останнього! !! Це- 'тупік'!!! На жаль, дуже часто зустрічаються такі😔 Ми тут говоримо про невихованих діток, а , насправді, невихованими є батьки! Це вони дорослі! А дітки, поводяться так, як звикли поводитись постійно. Не їх вина!

Ірина Дубенська
Як на мене, тут більше грає той фактор, що батьки бояться на людях виховувати свою дитину. Бо кожен зустрічний від 20 до 99 років обов*язково влізе в той процес виховання з осудом і недолугими порадами. "Ай-ай-ай" і далі по ситуації "яка нервова мама", "яка спокійна мама", "не плач, дитинко, мама пожартувала", "а от ми у наш час", "а от я двох виростила - то я їх так лупила, що світу білого не бачили, а ви що не даєте по попі?". Тому мамі з татом легше на людях промовчати, а вдома пробувати щось пояснювати. А дитина зразу вловлює, що розплата буде не зараз (якщо про таку поведінку взагалі не забудуть)





На правах реклами