Ми у Facebook
24.10.2016, 17:00

Рівненський лікар поділився порадами, як лікувати застуду, грип та бронхіт

Лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський поділився порадами про те, як батькам краще лікувати дітей від ГРЗ та бронхіту.
Часто батьки хочуть, щоб їх діти видужали вже зараз і сьогодні. Проте рівненські лікарі розвінчують міфи про те, що треба намагатися давати дітям усі препарати, які все одно не дадуть бажаного ефекту.

Так, лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський поділився порадами про те, як батькам краще лікувати дітей від ГРЗ та бронхіту, щоб не мати негативних наслідків:

У вашої дитини ГРЗ і бронхіт, для лікування вам потрібно ось це і це. Доктор, а чому так мало? Можна я ще додам це і це, і ще це і це? Бо це я на форумі бачила, а це мені одна подруга радила, а це я в газеті Порадниця прочитала. Мені конче потрібно, щоб дитина одужала швидко. Ваша дитина і ваша відповідальність, але...

Що буде, якщо в духовці, де печуться пироги, трошки добавити температуру? Ймовірно, вони спечуться швидше. А якщо ще трохи добавити? Тоді вони просто згорять. І це вже точно.

Якщо вам потрібно дістатися з одного кінця міста в інше і ви їдете автівкою на швидкості 40 км/год, то це займає певний час, але ви доїдете добре. А якщо підняти швидкість до 60 км/год? Ймовірно, ви доїдете швидше, хоча не факт. А якщо газонути до 100 км/год? Ймовірність доїхати благополучно стрімко знижується, чи не так?


Рівненський лікар про те, чи варто постійно вживати Омегу3

Будь-яка хвороба - це процес. І він займає певний час. І якщо цей процес почався, то він мусить пройти усі стадії і завершитися. Якщо м'яч падає з 9 поверху, то ви не можете зупинити падіння на рівні 5 поверху і так залишити. Він мусить долетіти до землі, але приземлитися благополучно. Не варто намагатися зупинити хворобу в самому розпалі. Це неправильно і призводить до негативних наслідків. Мета лікування - взяти перебіг хвороби під контроль і зробити її завершення контрольованим. Одужання тоді буде без ускладнень і процес хвороби від початку до завершення буде трошки швидшим. Якщо одужання настане на 2-3 дні швидше, ніж зазвичай, це буде чудовим результатом.


"Наступного разу викликайте не "швидку", а священика", - рецепт від рівненських медиків


Натомість, люди думають, що додавши до призначень лікаря ще 5-10-15 різних препаратів, народних методів і знахарських процедур, вони вимкнуть якийсь міфічний рубильник хвороби і, о диво, вже наступний день прокинуться здоровими. Якщо прокинуться. А, може, прикинуться.

Бо насправді ми маємо справу з хімічними речовинами, які вступають між собою в хімічні реакції і на виході утворюють зовсім інші сполуки. І тому прийнявши одночасно чи протягом короткого часу кілька різних препаратів, зібраних докупи з різних джерел, не дивуйтеся, якщо отримаєте зворотній від бажаного ефект. Бо не дарма є препарати 25%, є 2%, а є 0,18%. І не дарма щось призначають в столових ложках, щось у чайних, а щось - у кількох краплях. Просто пам'ятайте про це.





На правах реклами