Ми у Facebook
25.10.2016, 11:00

Рівненський футболіст розповів про свої будні в Бельгії та байдужість «Шахтаря»

Півзахисник бельгійського «Кортрейка» Андрій Тотовицький, права на якого належать «Шахтарю», розповів про свої перші місяці у Бельгії. Футболіст, котрий народився на Рівненщині, поскаржився ЗМІ на байдужість донецького клубу до своєї долі.
Нагадаємо, що уродженець села Кричильськ Сарненського району Андрій Тотовицький виступатиме найближчі півроку в Чемпіонаті Бельгії. Півзахисник, права на якого належать донецькому «Шахтарю», опинився в оренді середнячка головного бельгійського дивізіону - клубу «Кортрейк».

Станом справ у Тотовицького поцікавилися кореспонденти порталу Football24.ua.

- Чому ти вирішив залишити "зону комфорту", яка була у тебе в Україні?
– Я ще минулої зими хотів виїхати в Європу, але мало грав, адже був травмований. Зараз все вийшло. Звичайно, для мене все незнайоме. Навіть "Кортрейк". Знав тільки, що є такий клуб. Дуже ризикував, переходячи сюди. Хотів змінити своє життя і спробувати себе саме в Європі, щоб потім зіграти у кращій команді. Мені здається, тут легше засвітитися, ніж у нас в Україні.

– Зараз "Зоря" грає з МЮ, "Фенербахче", "Фейєнордом". Чи не прикро, що міг би грати, але не виступаєш на такому рівні разом з хлопцями?
– Дивлюся матчі "Зорі" в Лізі Європи і уявляю, що теж міг там зіграти. Десь трохи не по собі, але в Бельгії теж хороший рівень. Те ж можу сказати про атмосферу на стадіонах.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Андрій Тотовицький оформив хет-трик у ворота «Шахтаря»

Футболіста з Рівненщини забрали до бельгійського клубу

– Маєш контакт з тренерським штабом "Шахтаря"? Відчуваєш, що за тобою стежать?
– Контакту ні з ким немає, зі мною ніхто не зв'язувався. Стежать вони за мною, не стежать. Не знаю. Мені ніхто не дзвонив і ні про що не питав.

– Тебе якось стримує контракт з "Шахтарем"? Виходить, твоя доля тільки у руках цього клубу, а ти нічого вирішуєш...
– Звісно, так. Коли йшов в "Кортрейк", у мене були інші хороші варіанти. Дзвонили з різних клубів. Мене запитали: "Ти хочеш перейти?". Я відповів: "Так". Це все, що від мене залежало. Вони сказали, що за пару днів спробують вирішити це питання з "Шахтарем". У підсумку все тривало місяць, і цей клуб сказав, що не може так довго вести переговори, адже їм потрібен гравець. І все затихло.

Нагадаємо, що 23-річний уродженець села Кричильськ Сарненського району Андрій Тотовицький останні два з половиною сезони провів в оренді в луганській «Зорі», але нову кампанію почав у складі «Шахтаря». На поле за гірників він вийшов тільки один раз - в грі 3-го туру проти ФК «Олександрія» (1:0), на 74-й хвилині замінивши Дентіньо. Пізніше півзахисник опинився в оренді середнячка головного бельгійського дивізіону - клубу «Кортрейк».





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ