Ми у Facebook
29.10.2016, 11:00

Мешканців Рівненщини грабували злодії з інших областей (+ФОТО, ВІДЕО)

Із червня поточного року на території Дубенського, Млинівського та Радивилівського районів відбулася низка пограбувань будинків.
П’ятого червня у 59-річного жителя села М’ятин невідомі, пошкодивши замок вхідних дверей, викрали п’ятсот євро. А у серпні, віджавши пластикове вікно, викрали з будинку 51-річної жительки села Новини золоті вироби, гроші та біжутерію. Таким чином мешканцям Млинівщини завдали шкоду у розмірі 20 тисяч гривень.

На Рівненщині горіло авто та ледь не згорів гараж




Також «працювали» зловмисники і у Радивилівському районі, поцупивши із помешкання 46-річної жительки села Гранівка майже три тисячі гривень, фотоапарат та золоті прикраси, вартістю понад 17 тисяч гривень.



Не оминули крадії і Дубенщину. Протягом останнього місяця вчинили три крадіжки у селах Верба, Підлужжя та Тараканів. У цих господарствах накрали на суму у понад 40 тисяч гривень.

У Рівному матір “врятувала” сина ціною власних заощаджень



За усіма фактами крадіжок з проникненням у помешкання відкрили кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Завдяки проведеним слідчим та розшуковим заходам працівники Дубенського відділу поліції встановили осіб, причетних до злочину.




Зловмисниками виявились 24-х та 31-річний чоловіки, які зареєстровані у Полтавській та Закарпатській областях відповідно. Обоє були неодноразово судимі за злочини майнового характеру.

Старший із чоловіків лише минулого року звільнився із виправної колонії.

На час скоєння злочинів товариші проживали у спільних дубенських знайомих. Вони роз’їжджали селами із пропозиціями купити горіхи, пір’я та гарбузове насіння. Ті господарства, де на час їх «рейдів» не було людей, і ставали об’єктами злочинних зазіхань.
До будинків кримінальний дует проникав віджавши пластикові вікна. Для цього вони переважно використовували монтажний лом – «фомку». Крадені речі здавали у ломбарди.

На місці скоєння згаданих злочинів правоохоронці вилучили ряд слідів, за якими згодом експерти - криміналісти допомогли вирахувати крадіїв.

- У рамках кримінальних проваджень були проведені заходи з метою встановлення осіб, причетних до злочину, — повідомив заступник начальника Дубенського відділу поліції – начальник слідчого відділу Михайло Савюк. — Наразі двоє зловмисників встановлено, вони дали пізнавальні покази. Чоловікам вже повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень. Запобіжним заходом старшому із напарників суд обрав домашній арешт, молодшому – особисте зобов’язання.



Тепер чоловікам за скоєне відповідно до санкції статті загрожує нове, шестирічне ув’язнення.

Правоохоронці перевіряють їх на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.

Про це повідомили з відділу комунікаціїполіції Рівненської області.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ