Ми у Facebook
03.11.2016, 21:11

На Рівненщину прийшов великий сількогосподарський інвестор

Ситуація, яка сьогодні склалась в державі не надто сприяє не лише розвиткові, а й загалом діяльності сільгосппідприємств. Зокрема в цьому році державою вперше було запроваджено практику переведення агропідприємств на загальну систему оподаткування та проведені фіскальні вилучення для них.
Тим не менше, агропромисловий комплекс залишається основним експортером та донором країни у площині надходження валюти. І це незважаючи на падіння експорту порівняно з попередніми роками.

Аграрні підприємства продовжують розвиватися та активно працювати над покращенням своєї продукції. Зокрема, і на Рівненщині. Так, одне з підприємств великої української сільськогосподарської корпорації стає інвестиційним партнером СГП «ім. Воловікова», яке знаходиться у Гощанському районі.

Після залучення такого партнера СГП «ім. Воловікова» має дуже амбіційні плани. Так, зокрема підприємство має намір виробляти 200 тонн молока в день, збільшувати поголів’я великої рогатої худоба та розвивати напрямок дорощених бичків. Підприємство також планує збільшити банк землі та поглиблювати партнерські відносини з пайовиками на взаємовигідних умовах. При цьому СГП готове запропонувати місцевим домогосподарствам нові технології збору й підготовки молока.

Як заявили в компанії, за рахунок консолідації зусиль буде сформований великий банк сировини, а в перспективі створена найбільша в Україні компанія, яка буде володіти молочною сировиною і мати власну переробку.

Проте, крім бізнес-цілей, СГП «ім. Воловікова» ставить перед собою соціальні завдання. Так, підприємство має намір залишитись найбільшим платником податків Гощанського району та тільки збільшувати відрахування.

Головна мета підприємства – створення найкращих умов для роботи та життя в тих селах, де воно здійснює свою діяльність. Вже започаткований ряд проектів: реконструкція колишнього гуртожитку у Горбакові, який підприємство безкоштовно передало сільській раді; у співпраці з місцевою владою виготовляється проект будівництва системи каналізації від Горбакова до Гощанських очисних споруд та реконструкція Горбаківської школи; також у планах ремонт дороги від школи у Горбакові до траси, освітлення вулиць, встановлення сміттєвих баків, сучасне облаштування офісу підприємства.





На правах реклами