Ми у Facebook
08.11.2016, 11:00

Як оцінюють діяльність поліції мешканці Рівненщини (+опитування)

В області провели соціологічне дослідження щодо діяльності поліції та рівня довіри громадян до правоохоронців.
Через рік діяльності національної поліції, самі ж правоохоронці вирішили дізнатися, що думають про їх роботу краяни. Тож замовили опитування з цього приводу у фахівців психолого-природничого факультету РДГУ. Останні опитали 1300 мешканців Рівного та області, переважно робітників та пенсіонерів.


Про що говорять в соцмережі на сторінці "Моя нова поліція Рівне"


Як з'ясувалося, рівень довіри до поліції (і до патрульних включно) в області зріс на 20%. Майже половина респондентів (42,5%) оцінюють діяльність полісменів на Рівненщині позитивно. Близько 13% - негативно.
Результати соціологічного дослідження планують передати поліцейському психологу та використовувати при навчанні полісменів.

OGO.ua теж вирішили поцікавитися на вулицях Рівного, що думають перехожі про діяльність поліції на Рівненщині.

Ганна Миколаївна: "Викликала якось поліцейських, довелося довго чекати. Коли приїхали - ніякої зацікавленості в очах. Таке враження, що їм по барабану. В результаті нічим так і не допомогли."

Андрій: "Думаю, що поліцейські працюють ефективніше, аніж їх попередники - міліція. Принаймні роботу патрульних краще видно. Зменшилась кількість підрозділів, прийшли нові люди і здається хабарів не беруть".

Юрій: "Щось роблять, але здається, що у них не вистачає ресурсу та повноважень. Думаю ефективнішою була б робота поліцейських, якби частину їх навантаження взяла на себе муніципальна поліція. А довіра до поліцейських, на мою думку, могла б зрости, якби в органах залишилося менше старих кадрів".

Оксана: "Може нова поліція і краща, молодіша. Але на 100% і їм довіряти не можна".

Сергій: "Принаймні помічено, що не беруть хабарів. Але нові патрульні ще погано знають Конституцію України та правила дорожнього руху. А ще, на мою думку, працівники ДАІ були більш людяними".

Рівне: патрульна поліція за день зробила те, що міліція не могла за роки





На правах реклами