Ми у Facebook
08.11.2016, 15:20

«Верес» завершив перше коло Чемпіонату України на третій позиції [+Відео]

Команда Володимира Мазяра перемогла у заключній грі першого кола Чемпіонату України серед клубів першої ліги. У матчі проти харківського «Геліоса» рівняни забили двічі, тоді як їх опоненти – лише один раз. Таким чином, на екваторі турніру рівняни посіли третій щабель у турнірній таблиці.
НК «Верес» - ФК «Геліос» - 2:1 (2:0)

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 17 тур
5 листопада 2016 року, Рівне, стадіон «Авангард», 3200 глядачів.

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса). Асистенти: Володимир Шланчак (Черкаська область) та Михайло Білорус (Черкаси). Четвертий арбітр – Роман Новосад (Дубно). Спостерігач арбітражу – Генадій Бич (Київ).

Голи: Сергійчук (24), Степанюк (38, з пенальті) - Лобойко (73).
Попередження: Ралюченко (89), Когут (90+5) - Івашко (26), Цапій (53), Глушицький (89), Коротецький (90+3)

НК «Верес»: Когут, Зозуля, Борзенко, Білий, Западня, Неплях, Кучеров, Орловський (Ралюченко, 77), Сергійчук (Герасимець, 69), Степанюк, Козьбан (Сікорський (90+5). Запасні: Леонідов, Коблюк, Бурлін, Котляр.
Головний тренер: Володимир Мазяр.

«Геліос»: Волинець, Глушицький, Лухтанов, Лобойко, Цапій, Комарницький, Луценко, Субочев (Коротецький, 84), Кіча (В.Кравченко, 46), С.Кравченко (Єлоєв, 85), Івашко. Запасні: Єрохін, Семенець, Павелько, Масалов.
Головний тренер: Сергій Сизихін.

Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», після виїзної поразки від «Черкаського Дніпра» на матч проти «Геліоса» рівняни вийшли із деякими кадровими змінами. В запасі залишилися одразу два флангові півзахисники – Сергій Герасимець та Антон Котляр. У старті, натомість, з флангів форвардам Дмитру Козьбану та Руслану Степанюку мали допомагати Михайло Сергійчук та Артур Западня. Останнього на лівому фланзі оборони підміняв Євген Неплях.

«Геліос», натомість, приїхав до Рівного у піднесеному настрої проти перемоги над «Буковиною». Щоправда, у стартовому складі харків’ян також сталося чотири зміни. Ігор Чередніченко пропускав гру проти «Вереса» через перебір карток. В запасі залишилися Владислав Кравченко, Богдан Семенець та Анатолій Масалов.

Вже з перших хвилин гри стало зрозуміло, що через в’язке поле на обох суперників чекає непростий поєдинок.

Рівняни спробували одразу притиснути гостей до їхніх воріт. «Геліос», втім, стартовий натиск витримав, спробувавши організувати кілька контрвипадів. Найнебезпечніший з них народився після помилки Олексія Зозулі. Він послизнувся і програв позицію. Втім, у вирішальний момент «Верес» виручив Богдан Когут.

Господарі відповіли непоганою атакою «віялом». Зозуля, виправившись за помилку, знайшов у вільній зоні Западню. Той виконав навіс. Руслана Степанюка у верховій боротьбі випередив Євген Волинець. А спробу удару Валерія Кучерова заблокували захисники харківського клубу.

Відкрити рахунок рівняни зуміли у середині тайму. Михайло Сергійчук, отримавши м’яча спиною до воріт, розвернувся і віддав на Козьбана. Дмитро, який вже перебував у хорошій позиції для удару, натомість прибрав на замаху двох суперників і віддав назад на Сергійчука. Михайло шансів Волинцю не залишив – 1:0.

Згодом шанс забити мав Борис Орловський. Його удар з лінії карного майданчика прийшовся повз ворота.

На 37-й хвилині «Верес» заробив право на пенальті. Артур Западня виконав навіс зі штрафного. Валерій Кучеров опинився першим на підборі і змусив помилитися Антона Кічу, який підіграв собі рукою.

Пенальті чітко реалізував Руслан Степанюк – 2:0.

Одразу по перерві непогано зі штрафного пробивав Артур Западня. М’яч опускався за комірець Євгену Волинцю, але перелетів ворота.

Менш, ніж за двадцять хвилин до завершення матчу гості зуміли один гол сквитати. Після подачі від кутового прапорця хтось із харків’ян виграв боротьбу на другому поверсі, а Сергій Лобойко замкнув дальню стійку, випередивши Сергія Борзенка – 2:1.

За десять хвилин до фінального свистка рівняни впіймали гостей на контратаці. Дмитро Козьбан вивів на ударну позицію Артура Западню. Втім, той замість того, щоб бити – почав обігрувати опонента і вірну нагоду забити втратив.

Ще один шанс втратив Сергій Борзенко. Капітан рівнян трохи не дотягнувся до м’яча після передачі Сергія Герасимця. На останній хвилині основного часу Сергій Борзенко таки забив, втім асистент арбітра гол не зарахував через офсайд. Гол 33-го номера рівнян не зарахували вдруге і чотири хвилини потому. Знову офсайд.

Компенсовані арбітром хвилини "Геліос" провів біля власних воріт. НК "Верес" таким чином здобув непросту і вкрай важливу перемогу.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Після матчу з «Вересом» гравців МФК «Миколаїв» перевірять на поліграфі

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Чернігівська "Десна", програючи вдома "Іллічівцю" ще за вісім хвилин до фінального свистка, зуміла упродовж чотирьох хвилин забити тричі у ворота лідера чемпіонату. Таким чином чернігівці втримали за собою другу позицію.

"Десна" - "Іллічівець" - 3:1 (0:1)
Голи: Фаворов (82), Філіппов (85, з пенальті, 86) - Кольцов (19, з пенальті)
Попередження: Філіппов (33), Коберідзе (64), Максименко (72) - Фомін (29), Кісіль (59)
Вилучення: Кісіль (66, друге попередження).

Після несподіваної поразки у Миколаєві, вмотивований "Колос" вдома переміг "Нафтовик-Укрнафту", наздогнавши охтирців у турнірній таблиці.

"Колос" - "Нафтовик-Укрнафта" - 1:0 (0:0)
Гол: Поздєєв (60, з пенальті).
Попередження: Морозко (61), Багдасаров (63), Задоя (87) - Циколія (24), Бояринцев (42), Лапін (52), Пасіч (53), Передистий (59), Лозовий (86).

А от "Черкаський Дніпро" - навпаки, після перемоги над "Вересом" - оступився у матчі з аутсайдером.

ФК "Тернопіль" - "Черкаський Дніпро" - 1:1 (0:1)
Голи: Курило (90) - Ковпак (23)
Попередження: Вонс (31), Червонецький (45+1), Богданов (49) - Савченко (54), Тарасенко (80)
Вилучення: Тарасенко (85, друге попередження).

Скориставшись осічками конкурентів, до першої десятки турнірної таблиці увірвався краматорський "Авангард". Один із голів у цьому матчі забив екс-гравець НК "Верес" Ігор Малиш.

"Авангард" - МФК "Миколаїв" - 2:0 (0:0)
Голи: Мірошник (47), Малиш (83)
Попередження: Рогозинський (71, МФК "Миколаїв").

"Буковина", яка вже цієї середи зіграє у Рівному, у матчі 17-го туру обіграла ПФК "Суми".

"Буковина" - ПФК "Суми" - 1:0 (1:0)
Гол: Скоблов (13, з пенальті)
Попередження: Скоблов (45+1) - Лучик (13), Разуваєв (43), Бородай (59), Суходуб (59), Приходько (86)
Вилучення: Разуваєв (65, друге попередження).

Стрийська "Скала" врятувала очко в домашній грі проти "пивоварів".

"Скала" - "Оболонь-Бровар" - 2:2 (1:1)
Голи: Цюцюра (35, з пенальті), Скакун (54) - І.Коваленко (45, з пенальті, 48)
Попередження: Бондаренко (44), Шваб (84) - І.Коваленко (24), К.Коваленко (39), Проневич (71).

Свою четверту у чемпіонаті перемогу здобув "Інгулець", обігравши нестабільний нині "Арсенал".

"Інгулець" - "Арсенал-Київ" - 2:1 (0:1)
Голи: Панасенко (64), Красов (71) - Семчук (27)
Попередження: Сітчінава (44), Клімаков (90+2) - Джемаль (41), Білий (50), Аксьонов (52), Есеола (61)
Вилучення: Аксьонов (72, друге попередження).

Втім, найбільш несподіваний, мабуть, результат було зафіксовано у Горішніх Плавнях, де місцевий клуб розтрощив "Полтаву".

"Гірник-Спорт" - ФК "Полтава" - 4:0 (2:0)
Голи: Марусич (1), Кірієнко (33), Ломко (48), Малєй (76)
Попередження: Крапивний (15) - Кушніренко (43).

Огляд усіх поєдинків 17-го туру від ПФЛ та "Кремінь-ТВ".







На правах реклами