Ми у Facebook
09.11.2016, 14:00

“Реноме-­Євробуд": 20 років – якість на випередження

Група компаній “РЕНОМЕ” починала будівельний бізнес із оздоблення фасадів, а нині пропонує рівнянам нову якість архітектури й нову філософію життя у багатоповерхівках.
Що об'єднує будівлі головпоштамту і кінопалацу в центрі Рівного, градирні Рівненської АЕС, стелу на в'їзді в місто з боку Києва і яскраві багатоповерхівки з гострими кутами фасадів поблизу сарненського кільця? Усе це – лише мала частина будівель і споруд, над якими впродовж двох останніх десятиліть попрацювали фахівці компанії “РЕНОМЕ­-ЄВРОБУД”. Усе, за що беруться в “РЕНОМЕ­-ЄВРОБУД”, – виконується незмінно якісно, на вістрі вимог часу і при цьому – стає окрасою довколишнього простору, формуючи архітектурне обличчя міста на десятиліття вперед. Випереджати час, диктувати “погоду” на ринку – і при цьому незмінно зберігати якість і репутацію як основу довіри. Ці складові успіху групи компаній “РЕНОМЕ” повною мірою стосуються і будівельного напрямку, який є одним із ключових для “РЕНОМЕ”. Про нову філософію будівництва від “РЕНОМЕ­ЄВРОБУД” ведемо розмову з генеральним директором групи компаній “РЕНОМЕ” Надією ГЛАДКЕВИЧ.

– Надіє Федорівно, умовною датою народження компанії “РЕНОМЕ­-ЄВРОБУД” вважають 1996 рік – саме тому у складі ЗАТ “РЕНОМЕ” був створений департамент сучасних будівельних технологій, що займався комплексними ремонтами промислових об’єктів, споруд, адміністративних та житлових приміщень “під ключ”. Тобто саме тоді ви, по суті, започаткували у складі групи компаній “РЕНОМЕ” новий напрямок бізнесу – будівельний. Пригадуєте, з чого усе починалось?
– З утеплення фасадів. Перший об’єкт, за який взялась наша тоді новостворена бригада, була багатоповерхівка на Коновальця, 5. Вже тоді, у 1996 році, ми почали працювати зі всесвітньо відомими теплоізоляційними системи провідних європейських та американських компаній: DRAYVIT, CAPAROL, BAUMIT. Як результат, минуло двадцять років, а фасад цього будинку і зараз радує око.

– ...Що, власне, підтверджує і якість матеріалів, і якість роботи оздоблювальників “РЕНОМЕ­-ЄВРОБУДУ”. Це ж, якщо не помиляюсь, будинок, де свого часу розміщувався один із магазинів побутової техніки “РЕНОМЕ”?
– Саме так. Тоді, у 1996­му, торгівля побутовою технікою була одним із напрямків бізнесу нашої групи компаній. За цим напрямком, як і за напрямком фотопослуг, нас знало дуже багато рівнян. А ось будівництво на той час було для “РЕНОМЕ” справою новою. Перші десять років ми займались майже виключно утепленням фасадів. І, набувши в цій сфері чималого досвіду, розширили спектр робіт до будівництва.

– Досвід справді чималий – за фасадами, які облаштували фахівці “РЕНОМЕ­ЄВРОБУД”, можна вивчати карту Рівного...
– Попрацювали справді багато де: починаючи зі стели на в'їзді до Рівного з боку Києва, далі, по Київській ліворуч – бурштинова фабрика, а в центрі Рівного облаштували фасади по суті всіх будівель за периметром майдану Незалежності: це і дев'ятиповерховий житловий будинок, і кінопалац “Україна”, і “Укртелеком”, і головпоштамт. Чимало “наших” фасадів – і в інших містах: у Вараші, приміром, працювали на Рівненській АЕС – облаштовували фасади градирнень і адміністративного корпусу. Будучи асоційованими членами “Київміськбуду”, виконали дуже багато робіт на об'єктах у столиці.

– І, зрештою, “набивши руку” на опорядженні фасадів справді європейського рівня, взялись за капітальне будівництво...
– Так, пройшло десять років, перш ніж ми взялись за повний цикл житлового будівництва. Перший будинок, який спорудили, – десятиповерхівка на Тихій, 7. Роботу над його зведенням розпочали якраз десять років тому – у 2006-­му. Хочу зазначити, що це перший і єдиний власне окремий житловий будинок, який збудувала компанія “РЕНОМЕ­-ЄВРОБУД” – надалі ми зосередились на зведенні житлових комплексів. Спільним же у всіх наших новобудов залишається незмінна якість – приміром, використання енергозберігаючих вікон і труб Rehau, та інноваційність – на Тихій ми свого часу збудували дуже якісну дахову котельню. Далі зрозуміли перспективу індивідуального опалення і вперше в Рівному запропонували в ЖК “Гетьман Виговський” індивідуальні газові котли у кожній квартирі з використанням колективного димоходу німецького виробника Schiedel. І в подальшому в усіх наших новобудовах пропонуємо індивідуальне опалення.

– Отже, відтоді будуєте виключно житлові комплекси...
– Так, два роки тому здали в експлуатацію порівняно невеликий житловий комплекс “Родинний” на вулиці Коновальця. Тут, на місці колишнього сміттєзвалища у мікрорайоні “Північний”, де на захаращеній території жили безхатченки, постало затишне комфортне міні­містечко з трьома будинками. Запит на якісне житло у цьому районі міста підтвердив той факт, що на момент введення в експлуатацію “Родинного” тут уже було продано всі 100% квартир.

Минулого року закінчили будівництво великого, на 500 квартир, житлового комплексу “Гетьман Виговський”, що в районі автовокзалу. Інновація у цьому комплексі, крім індивідуального опалення, – підземні паркінги. Рішення їх будувати було непростим і дороговартісним у реалізації, але ми свідомо на це пішли, думаючи про перспективу. Адже розуміємо, що місто – це завжди щільна забудова, а кількість авто у Рівному лише збільшується. Відтак, простору в місті постійно меншає, а транспорту – більшає. Якщо будувати житло за нормами – а ми будуємо виключно з дотриманням державних будівельних норм, – то паркомісць не вистачає вже зараз. До того ж, у багатьох сім'ях уже зараз є не по одному, а по два автомобілі. А в когось – придбання другого авто лише попереду. Але за будь­яких умов парк автомобілів у Рівному рік у рік зростатиме. Так, земляні роботи – самі по собі одні з найдорожчих у будівництві, до того ж, такий проект вимагає дороговартісних систем і у вентиляції, і у пожежогасінні, і в контролі доступу. Але ми на це пішли свідомо: якість будівництва і якість життя у нашому розумінні пов'язані нерозривно. До слова, крім підземного паркінгу, збудували гаражі, які слугують своєрідним логічним завершенням цього житлового комплексу, утворюючи закритий периметр для мешканців.

– Слухаючи вас, ловлю себе на думці, що йдеться не лише про прагнення забезпечити якість життя ваших клієнтів. Видається, що однією зі складових філософії “РЕНОМЕ” є проактивне, випереджувальне мислення – прагнення сьогодні давати відповіді на виклики, які постануть перед нами завтра. Відверто кажучи, це викликає повагу хоча б тому, що відчуваєш: компанія прийшла всерйоз і надовго.
– Погоджуюсь. Нині, коли бачиш, як інші забудовники прагнуть нас у чомусь скопіювати, усвідомлюєш: ми задаємо своєрідну планку стандартів, до якої стимулюємо підтягуватись інших. І це – плюс для розвитку міста: таким чином піднімається загальний рівень життя у місті.

– Тобто, ви як інноваційна компанія не просто задовольняєте попит, а й створюєте його – маю на увазі попит на якість, на новий спосіб життя...
– Так, і найяскравіше цю тему нового способу життя ми розвинули у найновішому проекті “РЕНОМЕ-­ЄВРОБУД” – житловому комплексі “Спектрум”. Поставили собі за мету не просто запропонувати нову якість квартири як баланс між вартістю і комфортом. Переконана: не можна досягнути якості життя, якщо навколо будинку з гарними квартирами неприбрана територія, у під'їзді неякісно облаштовані сходові клітини й навіть пішохідні доріжки у подвір'ях – не там, де потрібно. Для комфортного життя потрібен комфортний життєвий простір. Тому, ще коли закінчували будівництво житлового комплексу “Гетьман Виговський”, ми зрозуміли, що треба запропонувати місту принципово нову концепцію житлового будівництва. Саме її і реалізовуємо у “Спектрумі”.



– Давайте бодай тезово окреслимо основні інновації цього майбутнього комфортного простору...
– Почну з того, що всередині між будинками навіть теоретично не повинно бути можливості поставити авто. Паркувальні місця потрібно винести за периметр дворової території. Адже машини поза прибудинковими територіями – це питання безпеки та комфорту. Тому, концепт подвір’я без автомобілів став для нас стандартною опцією.

Продовжуючи тему безпеки: ми зрозуміли, що нова якість житла потребує більш якісної, продуманої системи безпеки – не просто домофони на під'їздах. Адже, на жаль, як свідчить досвід, само по собі це не убезпечує мешканців від небажаних гостей. Тому ми говоримо про закриту територію з цілодобовим відеоспостереження та з контролем доступу.
Також, ми запропонували велику кількість унікальних планувань квартир. Крім квартир з антресольними поверхами, є унікальні для Рівного квартири з терасами, так званими “патіо” – невеликою приквартирною територією.

Якщо вести мову далі про якість середовища проживання, то варто звертати увагу й на деякі, з першого погляду, неочевидні речі. Приміром, чи забезпечує забудовник відведення поверхневих вод. Адже якщо це питання не продумане, у дворах будинків стоять калюжі, або ж вода стікає до підвалів. З іншого боку, останнім часом літо в Рівному – досить посушливе, тому, для того щоб біля будинків око мешканців радували зелені газони, а не вигоріла трава, ми передбачили у дворах системи автоматичного поливу.

Надзвичайно впливає на якість життя у новобудовах те, наскільки якісно там здійснюється енергозабезпечення. А це залежить насамперед від того, чи передбачив забудовник не просто нинішню потребу в електроенергії, а й таку потребу на перспективу, з урахуванням демографічного росту. Адже якщо чимало мешканців наших новобудов – молоді сім'ї, то обсяги енергоспоживання в їхніх помешканнях з часом лише зростатимуть. А зараз у місті часто трапляється, що при будівництві не враховуються навіть сьогоднішні реальні потужності на квартал, не те що майбутні. Хоча очевидно, що безперебійне якісне енергозабезпечення – це одна з ключових складових якості життя.



– До слова, якщо надійність електропостачання нового житлового комплексу зовні помітить не кожен, то нестандартність конструкцій, що лежить в основі всіх восьми будинків “Спектруму”, – важко не оцінити навіть сторонньому спостерігачеві...
– Так, конструкції в “Спектрумі” – нестандартні, вони вимагають якісних інженерних рішень. І це – не просто архітектурні інновації. Використання скатного даху з гострими кутами дозволило збільшити об'єм квартир останніх поверхів – запропонували квартири з антресольним поверхом, які підійдуть покупцям, яким подобаються нестандартні рішення.



– Як усе продумано! Знаєте, щойно прийшло на думку визначення для концепції, яку ви прагнете реалізувати у “Спектрумі” – “інтелектуальне будівництво”, “будівництво з розумом”. Певно, і всередині помешкань ця “випереджуюча” концепція знайшла своє втілення...
– Тут наша задача – зробити потребу в ремонтах нового житла мінімальною. Для цього з нинішнього року в нас почав працювати центр комплектації, який і надалі плануємо розвивати. Тут можна замовити не лише певні роботи з ремонту і облаштування квартири (наприклад, теплу підлогу, перенесення сантехнічних вузлів, мереж електропостачання), а й певні елементи дизайну, зробити перепланування квартири на етапі будівництва. У центрі комплектації покупцям пропонують різні варіанти облаштування їхнього нового помешкання, розроблені саме під наше житло. Для цього співпрацюємо з групою дизайнерів, які пропонують набір готових варіантів на вибір замовника.

Якість виконання усіх робіт, дотримання стандартів і післяпродажний супровід – це ті складові, які вважаємо запорукою успіху в будівництві. Тільки на основі цього може бути довіра до бренду, а вона створює можливість розвиватись далі. Саме тому зараз у розробці перебуває ще один проект. Але про це – згодом, поки що ж – уже зовсім скоро будемо раді вітати на новосіллі перших мешканців житлового комплексу “Спектрум”. Адже ми взяли на себе зобов'язання до Нового 2017 року здати першу чергу будівництва – будинки “Сливовий” та “Оливковий”. А вже навесні разом із мешканцями новобудов плануємо висаджувати дерева на подвір'ях – не лише для облаштування прибудинкової території, а й як ознаку того, що житлові комплекси від “РЕНОМЕ­-ЄВРОБУД” – це всерйоз і надовго, це нова якість життя для нових поколінь рівнян.



У цьому – головна філософія нашого будівництва: не тимчасове житло, щоб “перебути” кілька років у пошуку кращого, а оселя на десятиліття, для майбутніх поколінь. Ми будуємо для людей, які не шукатимуть кращої долі десь у світах, а, залишатимуться жити і працювати в Рівному. Разом ми будемо привносити в наше місто краще з побаченого у світі й таким чином разом розбудовувати Рівне як комфортний простір для життя.

До теми:

«А ви готові до нового стилю проживання?» - Новий проект житлового комплексу від групи компаній «РЕНОМЕ»

Співзасновниця платформи взаємодій “Простір” Надія Гладкевич: “Наше основне гасло – “Твори добро!” [+Відео]

Надія Гладкевич: досьє на OGO.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ