Ми у Facebook
10.11.2016, 19:30

Як боротися з тарганами в піцеріях і супермаркетах

Пропонуємо кілька ефективних способів.
Останнім часом рівняни все частіше скаржаться на тарганів у закладах Рівного та й не тільки закладах, а й у продуктах:

ВІДЕО - У рівненському супермаркеті орудують таргани

ФОТО - Доставка по-рівненськи: бонус до піци - соковитий тарган

ФОТО - У Рівному пропонують випити кави...з тарганом

Супермаркети Рівного: таргани в продуктах і пончики без начинок

Така ситуація не дуже тішить, адже таргани не тільки забруднюють приміщення, вносять дискомфорт, а й є переносниками збудників інфекційних хвороб. Для того, аби позбутися цих шкідників у багатолюдних закладах, пропонуємо кілька ефективних способів:

1. Хімічні засоби. Сюди відносяться різноманітні порошки, гелі, аерозолі, крейди. Зазвичай такі засоби можна купити у господарських магазинах і дія їх справді ефективна. Після їх використання приміщення потребує генерального вологого прибирання, аби позбутися токсичних залишків.

2. Спеціальна служба- найпростіший і найефективніший варіант, однак потребує матеріальних вкладень.

3. Народні способи:

Борна кислота (продається в аптеках). Порошок потрібно розсипати в місцях скупчення тарганів: під мийкою, в кухонних шафках, у ванній. Борна кислота - ефективна і не нашкодить вашим домашнім улюбленцям.

Герань - ця кімнатна рослина має різкий запах і буде відлякувати тарганів, навіть у великих приміщеннях.

Нашатир (можна придбати в аптеці). Рекомендовано налити трохи нашатирного спирту в баночку і поставити в затишне місце під раковиною.

Пастка для тарганів з цибулі і машинного масла: ставите чашку, в неї кладете подрібнену цибулю. Стінки чашки обмазуєте машинним маслом. Таргани біжать на запах цибулі, падають в чашку, а вилізти вже не можуть.

Пастка з пива. Візьміть глибоку ємність, налийте у неї пиво і змастіть краї вазеліном. Залишите на ніч у приміщенні з тарганами. Зранку ви побачите скільки затонулих «любителів пива» буде в ній.

Ну а для профілактики тарганів у будь-якому приміщенні головне - дотримуватися чистоти. Не забувайте викидати залишки їжі, вчасно проводити генеральне прибирання та чистити каналізацію.

Успіхів!





На правах реклами