Ми у Facebook
15.11.2016, 11:30

Рівненська дзюдоїстка стала чемпіоном Європи серед молоді

Представниця Рівненщини Анастасія Турчин успішно виступила на останньому Чемпіонаті Європи з дзюдо серед молоді Рівнянка виборола найвищу нагороду – золоту медаль – у ваговій категорії 78 кілограм.
Цьогорічна континентальна першість із дзюдо серед спортсменів до 23 років відбулася 11-12 листопада в Тель-Авіві (Ізраїль). Вихованка комунального закладу «Обласна школа вищої спортивної майстерності» Рівненської обласної ради Анастасія Турчин у фіналі здобула перемогу над російською спортсменкою Антоніною Шмельовою.

Таким чином, рівненська дзюдоїстка піднялася на найвищу сходинку п'єдесталу у ваговій категорії 78 кг. Тренує спортсменку Заслужений тренер України Ірина Качковська.

Загалом участь в чемпіонаті взяли спортсмени з сорока країн Європи.

Українські дзюдоїсти додали до скарбнички збірної три нагороди, дві з яких найвищого ґатунку. Отож, Яків Хаммо (+100 кг) та Анастасія Турчин (78 кг) стали чемпіонами Європи з дзюдо серед молоді до 23 років. Бронзову нагороду виборола Єлизавета Каланіна (+78 кг).

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненські дзюдоїсти на «домашньому» чемпіонаті України стали найкращими

Рівненські дзюдоїстки на Чемпіонаті України здобули два золота

Нагадаємо, дзюдоїстки з Рівного показали вагомі результати на Чемпіонаті України, який у жовтні пройшов у Києві. В активі рівнянок дві золоті медалі, одна срібна та одна бронзова.

Представники комунального закладу «Обласна школа вищої спортивної майстерності» (КЗ «ОШВСМ») Рівненської обласної ради майстри спорту України міжнародного класу Анастасія Турчин (тренери Романкевич М. Я., Грицуняк О. І.) та Шушана Гевондян (тренери Каштанова Г. В, Самотуг В. В.) виявилися поза конкуренцією відповідно у ваговій категорії 78 кг та 57 кг відповідно.

Раніше завдяки успішному виступу представників Рівненської області на Кубку світу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору національна збірна України стала переможцем у загальнокомандному заліку. Із шести завойованих нагород українців – п’ять виявилися в активі рівнян.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ