Ми у Facebook
24.11.2016, 11:04

Рівненщина: у відділеннях поліції порушують права затриманих (+ФОТО)

Представник та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Рівненській області зафіксував численні порушення у відділеннях поліції ГУНП у Рівненській області.
Уповноважений з прав людини в Рівненській області разом з представниками громадськості здійснили візити до Зарічненського та Дубровицького відділень Сарненського відділу поліції ГУНП у Рівненській області.

У Рівному нападники викрали три мільйони гривень

Протягом моніторингу приміщень для ув'язнених, робоча група спостерігала як правоохоронці спілкуються з затриманими та у яких умовах перебувають затримані у поліції. Комісія не зафіксувала фактів катування чи іншого жорстокого, нелюдського поводження з затриманими.

Втім, моніторингова група заявила про низку порушень щодо затриманих у місцевих відділеннях.



Так, правоохоронці часто не вказують у протоколах затримання
місця, дати і точного часу затримання особи. У багатьох протоколах місцем фактичного затримання визначені приміщення самих відділень поліції.

Рівненщина: бажання випити може закінчитися ув’язненням (+ФОТО)

Також працівників районних відділів поліції звинуватили у неоперативному та неточному реагуванні на факти затримання правопорушників та зауважили на неможливість використання кімнат для затриманих та доставлених за своїм призначенням.



У чергових частинах відділів поліції у Рівненській області недокомплектовані аптечки для надання домедичної допомоги, а термін придатності багатьох ліків давно завершився.



За результатами моніторингового візиту комісія підготувала детальний звіт, який направили керівництву Національної поліції.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ