Ми у Facebook
25.11.2016, 17:25

Рівняни уперше можуть взяти участь в Іграх Нескорених

В Україні загалом та Рівному зокрема триває відбір команди для міжнародних спортивних змагань Ігри Нескорених – 2017 (Invictus Games). Подати заявку на участь у національній збірній, яка дебютує на Іграх, можна до 30 листопада на офіційній сторінці змагань – invictusgames.in.ua.
За підсумками відбору експертним комітетом буде сформовано збірну команду України, яка розпочне курс підготовки до Ігор. Українські спортсмени змагатимуться у 6 адаптивних дисциплінах – атлетика, стрільба з лука, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе, пауерліфтинг та плавання.

У вересні 2017 року Ігри Нескорених пройдуть вже втретє, однак свою збірну Україна представлятиме вперше. Це одна з важливих ініціатив в галузі реабілітації учасників АТО, що отримали серйозні поранення, захищаючи свою державу.

Україна може представити до 15 спортсменів.

В іграх можуть брати участь усі, хто має офіційний статус ветерана війни, як добровольці, так і військовослужбовці. До Ігор допускаються усі військові так званого «силового блоку», що отримали травми під час участі у військових діях та операціях: бійці ЗСУ, НацГвардії, Прикордонної Служби, Нацполіції.

В Іграх мають право брати участь ветерани з різного рівня травмами – наявність інвалідності не є головною вимогою. В Офіційних правилах наведені травми, з якими допускаються військові до участі.

Офіційні правила Ігор Інвіктус 2017

Проект здійснюється за підтримки Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства інформаційної політики України, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA), активних громадських організацій.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У Рівному відбувся відкритий чемпіонат області з пауерліфтингу

У Рівному пройшов Чемпіонат області з легкої атлетики серед спортсменів «Інваспорту»

ІГРИ НЕСКОРЕНИХ (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, засновані принцом Гаррі Уельським. Слово Invictus означає «незламний», або «нескорений» і уособлює стійкість чоловіків та жінок, які зазнали серйозних поранень, однак знайшли в собі сили до нових звершень.

Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а вже 2017 року військові спортсмени втретє зустрінуться у Торонто (Канада).





На правах реклами