Ми у Facebook
09.12.2016, 19:30

На яких умовах рівняни їздитимуть у Європу без віз (+ІНФОГРАФІКА)

Уже найближчим часом Євросоюз може ухвалити рішення про безвізовий режим для українців.
Члени Євросоюзу і Європарламенту підписали угоду з планом надання безвізового режиму для громадян України і Грузії.
Має відбутися ще одне голосування Європарламенту щодо цього на засіданні 12-15 грудня у Страсбурзі, а також рішення про і затвердити Рада ЄС.

Якщо будуть позитивні рішення, то візи для України скасують уже від січня 2017 року.

Українці не могли отримати гроші з банкоматів


1. Хто матиме право користатися безвізовим режимом?

Для того, щоб скористатись правом безвізових поїздок до Шенгенської зони, потрібно мати закордонний біометричний паспорт ( його можна оформити в підрозділах Державної міграційної служби, а за кордоном; в дипломатичних установах України).

В Україні поменшає імпортних автомобілів


Кожен подорожній повинен також бути готовим надати європейським прикордонниками інформацію (якщо потрібно, то задокументовану) щодо мети поїздки, наявності місця проживання, достатніх фінансових засобів на запланований період перебування, а також підтвердження наміру повернутися в Україну (наприклад, зворотній квиток).

Громадянам України також необхідно буде придбати поліс медичного страхування та страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу (у разі подорожі автомобілем).



2. Скільки можна бути за кордоном?

Безвізовий режим передбачає короткотермінове перебування в державах-членах ЄС (за виключенням Великобританії та Ірландії) та інших державах-учасницях Шенгенської угоди до 90 днів протягом 180 днів.




3. Куди можна їздити без віз?


Якщо безвізовий режим затвердять, то вільно в`їжджати можна буде до всіх держав-членів ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії), а також до 4 держав-асоційованих учасниць Шенгенської угоди: Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Візу не вимагатимуть для поїздки у такі країни: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Республіка Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.



4. За що можуть не пустити до ЄС без візи?

У в`їзді можуть відмовити, якщо мандрівник не зможе надати інформації про мету в’їзду, відсутності фінансових засобів або якщо раніше забороняли в`їзді й мандрівник є у відповідному списку.

Якщо немає документів, які підтверджують мету поїздки, прикордонні служби можуть вимагати додаткові документи. Тому варто дбати про документи зазделегідь.

5.А зі старим паспортом можна в`їжджати?

Громадяни з дійсною шенгенською візою та дійсним закордонним паспортом старого зразка, зможуть в’їжджати на територію ЄС після запровадження безвізового режиму.

За повідомленням Факти ICTV.

Інфографіка: Представництво ЄС в Україні

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ