Ми у Facebook
02.01.2017, 12:00

Підсумки року - 2016: “Профспілки мають стати новою об’єднуючою силою у ланцюжку між владою, роботодавцями та працюючими людьми”, - Микола ШЕРШУН

Підбиваючи підсумки року, неможливо не згадати профспілки, для яких 2016 став роком перебудов.
Головним здобутком року профспілківці називають масштабну Всеукраїнську акцію протесту, після якої відбувся спільний діалог – Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зустрівся з лідерами профспілок, щоб спільно обговорити важливі питання. У контексті визначних досягнень неможливо не згадати про укладену Генеральну угоду з урядом та роботодавцями. В результаті, обидві ці події позитивно вплинули на реформи, що зараз відбуваються в Україні, зокрема на підвищення мінімалки до 3200 грн. Але, як запевняє голова Федерації профспілок Рівненської області Микола ШЕРШУН, робота ніколи не припиняється. Зараз актуальним і найбільш болючим питанням є оплата комунальних платежів. Насамперед, вважають профспілківці, потрібно добиватися справедливих тарифів для населення.

– Зараз люди отримають платіжки з величезними та непідйомними цифрами, звертаються по субсидії, що само по собі вже принизливо для працюючої людини. Профспілки, зазвичай, дуже розважливі й помірковані у своїх діях, але право на гідне життя будемо відстоювати послідовно і системно, – додає Микола Харитонович. – З приводу ціни на газ, я неодноразово говорив і говоритиму, ми згодні платити реальну ціну, але покажіть прозоро складову, з чого формують нам цю ціну.

В цьому контексті варто додати, що профспілки постійно ведуть діалог з владою. Дечого вдається досягти, дещо вимагає більш кропіткої роботи. Тому має бути постійний моніторинг та контроль дій влади з боку громадськості, вважає Микола Шершун, лідер профспілок Рівненської області.

– Обурює вже те, – каже він, – що втрачається дорогоцінний час, який ми могли б використати на розбудову власної країни. Профспілки, і я особисто, не раз наголошували на необхідності гуртуватися, бо ці внутрішні розбрати на користь ворогу. Так, іде війна. Кошти на неї витрачаються немалі, але ж є люди, інвестори, готові вкладати в нашу країну свої гроші. Розумієте, вони бачать в нас потенціал! Чому ж ми самі його не бачимо? Чому лише очікуємо чергових траншів МВФ? Розбудовувати свою країну потрібно. Розвивати внутрішній ринок, дякуючи Богу, є що розвивати.

25: творці незалежності. "Профспілковці у ці нелегкі часи мають стати пліч-о-пліч задля боротьби за гідну працю", - Микола Шершун

2016 рік для профспілок Рівненщини був надзвичайно плідним, проте надалі обіцяють працювати ще більш результативно. Вести конструктивний діалог з владою, допомагати спрямовувати їхні дії у правильне русло, щоб в результаті стати об’єднуючим елементом між владою роботодавцями та громадськістю. В цьому і є пріоритетне завдання для профспілківців.

– Профспілки, маючи величезний потенціал економістів, експертів, мають також значну підтримку у суспільстві, і до вирішення проблемних питань підходять зважено. Перед тим, як вимагати, ми аналізуємо ситуацію і пропонуємо вихід з неї, – підсумовує Микола Шершун.






На правах реклами