Ми у Facebook
23.01.2017, 15:30

Мрії маленьких рівнян здійснилися

Мрії втілилися у життя завдяки акції "Добро на Різдво", яку організував Палац дітей та молоді і громадська організація «Сприяння позашкільній освіті та соціальному захисту дітей і підлітків ПДМ».
Сироти із Сєвєродонецька Ксенія Кочубєй та Валентин Остапенко отримали свої подарунки від Палацу ще 19 грудня, коли приїздили до Рівного. Ксенія отримала омріяний фотоапарат, а Валентин – планшет.
Одна за одною збувалися мрії інших учасників акції. Історія братів Романа та Богдана Лебедів викликала справжній резонанс. Окрім того, що хлопці залишилися через неоголошену війну без батька, їх виховує онкохвора мама, якій доводиться боротися за життя. Різдвяні мрії хлопців почали збуватися 31 грудня. На передодні Нового року братів разом з мамою запросили у  Veres Place, щоб подарувати їм омріяні футбольні м’ячі – один з автографами гравців Народної команди, інший просто, щоб грати. Згодом інші добродії подарували хлопцям ще 3 м’ячі. Фарби, пензлі, папір, набори для занять в художній школі, які хлопці теж мріяли отримати на Різдвяні свята, дарували не лише рівняни, а й добрі люди з різних куточків України: з  міста Надвірна що на Івано-Франківщині, з самого Франківська, з Черкас. А ще хлопці чекають посилку з художнім приладдям з Іспанії. Добродій зі Сполучених Штатів, приїхавши на Різдво до своїх родичів у Рівне, привіз родині Лебедів гроші і на подарунки хлопцям, і на лікування мамі.  Відтак, завдяки Палацу дітей та молоді та небайдужим людям, одна благородна справа розпочала іншу не менш благородну – на лікування онкохворій Вікторії Лебідь гроші перераховували з багатьох міст України.

Рівняни зможуть безкоштовно опанувати польську мову

Аліна Спасіба, яка теж втратися свого тата через війну на Сході України, разом з мамою переїхала з Новоград-Волинська, щоб почати життя з початку. Радості і яскравих емоцій додали на Різдво подарунки для Аліни: стильний одяг від Льонокомбінату, спортивні кросівки від небайдужого рівнянина і планшет від компанії Реноме.
У найменшої учасниці «Добра» Ані Дусь тато тепер ангел. В це вірить дівчинка. Тато не встиг купити їй планшет, бо загинув в АТО. Але обіцянку тата втілили добрі люди. Збір коштів на цей подарунок організував Борис Бурцев – звичайна людина, як він себе називає. Омріяного величезного ведмедя, майже вдвічі більшого за дівчинку, подарував чоловік, який не захотів афішувати свого імені..
Хлопчик з аутизмом Назар Переходько на Різдво отримав самокат (від підприємця Юрія Мухи) який випробовував просто біля Палацівської ялинки. А згодом  Назар отримав стіл, за яким тепер робитиме уроки, а бонусом до новенького столу - сучасний стілець.

Аутична поведінка та сенсорно-моторна алалія важкого ступеня поки що не дає можливості Марині Усенко розмовляти. Проте Різдвяний подарунок від небайдужих людей може зробити диво. Тепер у Марини є шанс навчитися говорити з допомогою планшета зі спеціальною програмою. Планшет у дівчинки з’явився також завдячуючи Борису Бурцеву. А у день закриття акції Марині подарували ще й великого іграшкового лева. Здоровенну м’яку іграшку Маринка, виявляється, хотіла  давно. Мама дівчинки каже, що жодного разу пройти спокійно мимо вітрини з такими іграшками не вдавалося.

Небайдужий чоловік допоміг здійснити мрії маленьких рівнян (+ФОТО)

Євген Наум’юк, хлопчик, який відстає у розвитку, не приховував своїх емоцій, коли побачив омріяні санки з кермом (від підприємця з Кременця). А ще тепер Євген має власне ліжко. Вперше саме в Палаці дітей та молоді хлопчик відчув себе щасливим, каже його мама. Тут ніхто не звертав уваги на те, що він інший. Його сприймали таким який він є. 

Четверта благодійна акція «Добро на Різдво» цього разу вийшла далеко за межі міста і навіть України та стала міжнародною. Все це завдячуючи чудовій ідеї Палацу дітей та молоді, кожному, хто долучився до цієї благородної справи.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами