Випускники військових кафедр служитимуть півтора роки в ЗСУ
«Нам необхідно систематизувати дані про офіцерів запасу, здатних проходити військову службу. Зокрема, це стосується людей, які не служили, але мають вищу освіту та отримали військові звання офіцерів запасу», — сказав начальник Генштабу Віктор Муженко.
Фото: Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою
Щорічно такі офіцерські звання отримують 9-10 тисяч осіб.
У військо мають призвати 4 тисячі осіб. Про це в коментарі InfoResist повідомив заступник начальника Головного управління персоналом Генерального штабу ЗСУ полковник Марк Андрусяк.
Рівненський "водник" запрошує на навчання на військовій кафедрі
«Згідно керівних документів, під призов підпадають особи до 43 років, які не служили в збройних силах», - додає полковник Генштабу.
Нагадаємо, закон «Про військовий обов`язок і військову службу» передбачає, що у разі потреби офіцери запасу за наказом Міністра оборони України підлягають призову для проходження військової служби осіб офіцерського складу.
Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Як рано з рівненського автовокзалу їдуть автобуси і маршрутки (II частина)

Літо кличе у дорогу! Тож це найкращий час, аби розширити власні горизонти і вирушити в дорогу. Й запорука хорошої мандрівки – це правильне й доцільне планування. І тут у нагоді стане розклад руху транспорту.
переглядів: 22
Рівненський пологовий будинок чекає майбутніх батьків на День відкритих дверей

Пологовий будинок Рівненської міської ради запрошує майбутніх батьків на День відкритих дверей, який відбудеться у суботу, 19 липня, о 10:00. Це чудова нагода ознайомитися з умовами та процесом пологів, а також отримати відповіді на всі питання, що турбують майбутніх батьків.
переглядів: 65
Сало по-українськи: традиція, смак і трохи користі

Сало — це більше, ніж просто їжа. Для багатьох українців воно — символ дому, традицій, душевної гостинності й навіть національної ідентичності. Поки хтось іронізує, мовляв, без сала в Україні й хліб не смакує, ми розповімо: чому цей продукт досі залишається улюбленим, чим корисний (і коли — ні), як його їдять та з чим поєднують.
переглядів: 139
Ботулізм та літня спека: як уникнути небезпеки при споживанні риби – рекомендації фахівців

Державне агентство меліорації та рибного господарства України наголошує на важливості дотримання правил безпечного споживання риби та морепродуктів у літній період. У зв'язку зі спекою значно зростає ризик харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій, серед яких особливу небезпеку становить ботулізм.
переглядів: 142
Другий урожай: що посадити в липні, щоб отримати врожай до осені

Липень – не лише пора збору першого врожаю, а й чудова можливість для дачників та городників отримати "другу хвилю" свіжих овочів та зелені. На звільнених грядках, які вже віддали свої ранні весняні дари, можна знову садити культури, що дозволить насолоджуватися вітамінами до пізньої осені або навіть наступної весни.
переглядів: 141
Реклама