Ми у Facebook
27.01.2017, 08:26

27 січня - Міжнародний День пам'яті жертв Голокосту

З метою вшанування пам’яті жертв Голокосту 27 січня на Рівненщині проводиться меморіальна акція "Запали шість свічок"
Історія – це найкращий учитель, у якого найгірші учні. Багатьох сьогоднішніх трагедій чи трагедій, які можуть трапитися завтра, не сталося б, якби ми краще пам'ятали історію. Під час Другої світової війни євреїв та інших жертв нацизму, серед яких – цигани, було знищено тільки тому, що вони народилися в тій чи іншій національності.

На Рівненщині відкрили меморіал жертв Голокосту

На території України, за різними оцінками, під час Голокосту загинуло понад 1,6 млн. євреїв. Це майже половина всіх євреїв, які жили в тогочасному СРСР. Декілька днів у році присвячено пам'яті жертв цих страшних подій.

До Дня міста: 5 маловідомих фактів про євреїв Рівного

Пам'ятати про Голокост важливо, адже проблеми антисемітизму, нетерпимості та нетолерантності нікуди не зникли. У 1990-х роках масові знищення людей за національною та релігійною ознакою відбулися в Руанді та Боснії. 1993 року, під час війни в Абхазії, винищували грузинське населення Сухумі. Частішають випадки антисемітизму в Західній Європі, наприклад у Франції
Збереження пам'яті про Катастрофу надзвичайно важливе. Наше покоління має прямий зв'язок із людьми, які пройшли через Голокост. Наступне покоління вже не зможе отримувати інформацію про трагедію від її учасників, і наше завдання – передати цю пам'ять через фільми, книжки, твори мистецтва, свідчення очевидців.

До 75-річчя трагедії: на Третій рейх працювало понад 28 тисяч «остарбайтерів» з Рівненщини

Сьогодні ми бачимо продовження багатьох міжнаціональних воєн, які ведуться за такими ж принципами». Потрібно пам'ятати про Голокост, щоб усвідомити, наскільки необхідна євреям своя країна, наскільки необхідна своя країна людям усіх національностей - кожній нації не тільки для самозахисту – це очевидно, а й щоб не забути про те, хто ми, куди маємо вкладати душевні сили і творчість, де і як ростити дітей, щоб вони залишилися собою.

Жертва Холокоста - поэтесса из Ровно Зузанна Гинчанка + ФОТО

27 січня о 18 годині 2017 року - «Запали шість свічок».

За матеріалами КЗ «Рівненський обласний
центр народної творчості»





На правах реклами