Ми у Facebook
03.02.2017, 08:30

Рівняни - про місцевих ріелторів: обговорення з соцмереж

У спільноті "ВИЛКА-мікс", що в соціальній мережі Вконтакті рівняни підняли питання про адекватність плати за послуги ріелторів в місті.
В пості навіть поставили опитування, участь в якому взяли майже півтори тисячі осіб.



Пост викликав жваве обговорення:

Дмитро Мисько
:
В знайомих орендодавців така ж проблема. Після подачі оголошення замість прямих клієнтів дзвонять лише агентства. Хоча в оголошенні вказано, що житло здається для сім'ї, приводять всіх підряд і починають тиснути щоб здали бо ж люди хороші. І на орендарів тиснуть щоб вирішували швиденько бо зараз наступні прийдуть і заберуть таку хорошу квартиру.

Володимир Карпук:
Агенства заграбастали все і водять скрізь але не туди куди треба шоб побільше стянуть за кожний показ по 20грн

Alla Lolyta
:
В чому проблема.вас насильно ніхто не заставляє шукати і знімати через Ан.шукайте самі і нікому не платіть

Марина Кондратюк:
Відкрию Вам секрет, да заклюють мене агенти нерухомості😜. Якщо сподобалась квартира, даете непомітно власнику номер тел. (це також в їх інтересах)або повертаетесь після огляду квартири і домовляетесь).

Катюня Гриб:
Нічого поганого в цьому не бачу, подзвонив в агенство розказав яка квартира цікавить по ціні, району і т д, а не сидиш і вишукуєш на сайтах і обдзвонюєш.

Настя Зінченко:
а якщо молода пара переселяється з квартири на квартиру по різним обставинам, то це стільки грошей на вітер викидається...)

Іра Плещук:
Я у Львові заплатила 100% від суми, бо тут нереально самій знайти квартиру, так що 50% це ще не багато і ціни в Рівному дешевші.

Ірина Драганчук:
А для чого ж тоді звертатися в агентство за послугами щоб потім обманути і "кинути". А якби з Вами так вчинили коли Ви виконували свою роботу?Сумніваюсь що було б приємно. І ніхто не заставляє через агентство, справляйтесь самотужки.

Наталія Микита:
Майже місяць агентство Акцент морочить голову за неіснуючу квартиру. Просто піднімає трубку і каже, що зайнятий і перетелефонує... Або ігнорить, якщо я наполягаю... Не розумію сенсу, здають квартиру, яка не здається...

Світлана Фармасі:
А ще АН люблять закидати такі собі оголошення-пастки: здається чи то продається хороша квартира в хорошому районі і ціна прийнятна... люди,звісно,починають дзвонити, а виявляється що такої квартири не було...

Дмитро Мисько:
Ще агентства люблять вкрасти чуже оголошення і виставити його на тому ж сайті з своїм номером телефону. Потім протягом року цю ж квартиру виставляють знову і знову, і то не біда, що вона давно здана. Агентства скажуть, що підшукають вам схожу квартиру в цьому районі. Потім ріелтори роками надзвонюють з питаннями "а чи не здаєте квартиру" або "а чи не хочете зняти недорого житло". Паразити ще ті.

Алена Кравчук:
Я якось викинула оголошення про здачу квартири, пізно ввечері,то з пів сьомої ранку вже ріелтори наярювали. Порахувала, що за 2 години було близько 50 дзвінків, я не встигала відповідать. і всі просили першим показати,навіть матеріальну винагороду обіцяли неабияку, якщо клієнти заберуть)

Екатерина Жуманова
:
А вам дівчата порада - не подобаються ріелтори, продавайте і здавайте свої квартири самі. Те що вам "якісь" неадекватні ріелтори потраплялись це ваші проблеми, але не треба всіх ображати.

Дмитро Мисько
:
Навіть коли в оголошенні написано "агетнства прошу не турбувати" то це ніяк не рятує від їхніх дзвінків. А на запитання для чого ж дзвоните відповідають "а я не від агентства, я приватний посередник". Ніби як для власника квартири то має бути велика різниця

Лєна Пахолюк:
теж була ситуація з ріелтором, домовилися зустрітися і подивитися житло, вже в дорозі дзвонить і каже, що не встигає, але з власниками домовилася і тут говорить "тільки не кажіть, що ви через агентство" )) це було дуже смішно, навіть власники не були в курсі, що їхнє житло здається таким чином

Ярослав Власюк:

Алгоритм роботи нормального агентства нерухомості-дзвінок до власника-зустріч-перевірка документів-виявлення потреби (узгодження ціни і терміну продажу) - підписання договору про співпрацю - реклама об'єкта - надання звіту про виконану роботу-організація показів об'єкта-переговори з покупцем-укладення попереднього договору-збір документів для продажу -договір купівлі продажу-написання відгуку про роботу ріелтора. Всі щасливі всі сміються.А на рахунок "не повідомили про комісію" ,треба було запитати хто веде до Вас людей ,з якого агентства і на яких умовах вони працюють ,перед тим як в квартиру впускати невідомо кого.Якщо ріелтор дійсно не попередив про оплату своїх послуг-його вина.

Тетяна Єсипко:
Як почитаєш коментарі то за голову берешся і думаєш напевно ніхто ще з людей не телефонував у відповідні органи для перевірки як ріалтора, які дурять людей так і власників квартир які здають квартири. адже що ті що інші заробляють гроші на рівному місці а страждає від того звичайна людина, яка через певні обставини терміново шукає житло а на власника вийти не можна і змушена дзвонити по тих оголошеннях що вже є. А власники квартир мало того що здають трущоби по ціні палаців думаючи, що ти мільярдер то щей 100 обов'язків на тебе вішає по квартирі . Тому висновок один. Да є хороші і ріелтори і власники але Ви всерівно були і є бізнесменами, які будують свій бізнес на пересічному громадянину, який, до речі, кінці з кінцями звести не може але ж Вам усім таким хорошим плювати на Людей і на їх думку.

Аня Андрощук:
Я в свому житті декілька разів стикалась з купівлею-продажем квартити. Більшість ріелторів - це молоді дівчата чи хлопці, які пробують втулити аби що. Кажеш їм мене цікавить такий-то район - така-то сума, а в результаті вони показують і сусідні райони і квартири по ціні вищі ніж планувалося. Більшість ріелторів з клієнтами працювати не вміють, тільки декілька з них мені показували хоча б по 3-5 квартир. А так якась коза, яку навіть не знаєш толком як звати, покаже одну халупу і надіється, що їй заплатять 500 баксів з однієї сторони і 500 з іншої.
Ще якось було, що виставила я своє оголошення про продаж на олх, а за годину море копій мого оголошення з тим самим текстом, фотками і ціною на 500-1000 менше. Колись навіть до такого агента дзвонила, домовлялась за зустріч, то мені ще й наобіцяли, що гарно сторгуються. ТО за що тут платити ????
А те що пишуть вище - дописувати в текст "без посередників" - на агентів ця фраза не діє.
І ще розсмішив коментар Ярослава
"я б просто відмовив цьому клієнту і чекав би іншого, бо це на мою думку не порядно."
Ярослав, вам би в реальність вернутися :)

Подобова оренда квартир у Рівному: де можна орендувати житло?

Слава Воронцов:
Я недавно продавав квартиру, і ледь не подарував хитреньким ріелторам круленьку суму. За 1 кімнатну яку я продавав просили 500$. Так от я виставив квартиру на всіх сайтах, в тому числі олх. Дзвонило 100500 "шарашкіних" канторок чи можем ми продавати вам? Кажу моя ціна 16000, ви ставте хоч 20. Довго плели, шо це дорого(на секундочку: квартира з ремонтом прямо навпроти "Чайки"), хотіли швидко заробити гроші. Водили спочатку підставних людей, які крутили носом що тут все треба робити, і це дорого. Потім знайшлись люди без ріелторів, які знайшли мою квартиру на олх. Вони і я зекономили по 500$. Через тиждень я купував 3 кімнати, і та сама фіксована сума 500$. Ну не дурдом? Купити продати і втратити просто на вітер 1к доларів? За те що хтось "ніби" знайшов вам житло. Бред. Гі*няна схема розрахована на лохів.





На правах реклами