Ми у Facebook
11.02.2017, 12:30

У Рівному ошукали пенсіонерку на 33 тисячі гривень (+ ФОТО)

86-річна жителька обласного центру обміняла у шахраїв понад 30 тисяч гривень, отримавши натомість фальшиві долари США.

Рівненщина: На трасі "Київ-Чоп" перекинулась вантажівка (+ ФОТО, ВІДЕО)


У п'ятницю, 10 лютого, в обідню пору пенсіонерка, яка проживає у квартирі одна, пішла у гості до сусідів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області. Близько 16 години до них у двері подзвонили двоє невідомих. Представившись соціальними працівниками, чоловік та жінка покликали стареньку до її квартири.

Розпитавши, ніби з турботою, як справи у господині, почали розповідати, що вони прямують до ще одної пенсіонерки. Через різке знецінення гривні, вона хоче обміняти заощаджені гривні на валюту. Як і варто було очікувати, старенька «купилася» на легенду, адже одразу попросила обміняти гроші і їй.

Аферисти запасливо взяли стільки «валюти», що вистачило і для цієї пенсіонерки.

Рівнянка віддала шахраям 33 тисячі гривень, а натомість отримала вісімнадцять суверніних 100 доларових купюр, які обережно поклали на столі. Коли ж парочка покинула оселю, жінка, взявши «гроші» роздивилась та зрозуміла, що її ошукали.







Тож разом із сусідкою про інцидент повідомили до поліції. Слідчі за фактом шахрайства розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють усі обставини події, зокрема осіб, які ошукали рівнянку.

Чоловік — темношкірий, зріст 180 см, одягнений у чорну куртку, блакитну сорочку та краватку. Жінка — віком приблизно 40 років, була одягнена у світлий пуховик з темним коміром, мала зібране волосся.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян, особливо осіб похилого віку чи одиноких не впускати до свого помешкання незнайомців. Якщо ж все таки вони опинилися в оселі, не відходити від них і не погоджуватися на жодні операції, пов’язані з грошовими коштами.

На Рівненщині знайшли ґвалтівника 10-річної дівчинки

Якщо ви впізнали за описом осіб, яких розшукують правоохоронці, повідомляйте до поліції за номером телефону 102.


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники,Facebook





На правах реклами