Ми у Facebook
04.03.2017, 07:20

ПриватБанк у Рівному прозвітував за два місяці “державної” роботи

Минуло два місяці з того часу, як найбільший банк країни перейшов у власність Міністерства фінансів України. Про те, як ПриватБанк справився з націоналізацію, про нові перспективи та плани банку розповіли його представники на прес-конференції, що відбулася вчора, 2 березня.
За словами директора Північно-Західного Регіонального управління ПриватБанку Юрія Войтенко, націоналізація пішла лише на користь банку: відбулось зростання кількості депозитів фізосіб, збільшилась кількості програм,за рахунок державних, зобов'язання перед клієнтами наразі покриті «живими» грошима на 63%, а ще відбулось суттєве зниження ставок по депозитам — як для фізичних осіб (максимальна ставка складає 16,8%), так і для корпоративних клієнтів (макс. ставка 16,5%).

— На мою думку, націоналізація — це було абсолютно правильне рішення, бо спокій громадян та стабільність банківської системи надзвичайно важливі. За 25 років роботи ми здобули довіру 20 мільйонів клієнтів і після націоналізації зробили все, щоб утримати їх, — додає директор Північно-Західного Регіонального управління ПриватБанку. — Міністерство фінансів і всі працівники ПриватБанку зробили практично неможливе: за три дні перевели величезний банк з однієї форми власності в іншу.

Юрій Войтенко зауважує, що перехід був практично невідчутний: термінали працювали в звичному режимі і всі бажаючі могли зняти необхідну суму коштів. Щодо самих працівників ПриватБанку, то націоналізація їх не торкнулась — всі залишились працювати на своїх місцях, більше того, тепер навіть мають більші оклади.

Тепер ПриватБанк активно розвивається і планує значне зростання кредитування — по 5 млрд. гривень для малого і середнього бізнесу, для корпоративного бізнесу та для населення. Крім того, наразі планується розміщення на депозитних рахунках вільних бюджетних коштів. Таку практику вже мають Національний університет “Острозька академія”, міська рада Варашу, Національний університет водного господарювання та природокористування.

- Варто зауважити, що ПриватБанк є не лише фінансовою установою, але й ІТ-компанією, - додає Юрій Войтенко. - Тому плануємо й надалі розвивати свої технології і постійно пропонувати нові продукти та сервіси. Зокрема, основною конкурентною перевагою банку для клієнтів-фізосіб є Приват24, який став уже справжнім брендом.

Крім того, директор директор Північно-Західного Регіонального управління зауважує, що немає жодної програми, від якої довелося відмовитися через націоналізацію ПриватБанку. Перелік програм лише розширився, завдяки державним програм. Однієї з таких стала програма “КУБ”(кредити українського бізнесу).

Сьогодні в банку є амбітна, проте, як показує досвід досить реальна мета — 1 млн робочих місць впродовж 2016-2017 років за допомогою програми “КУБ”.

- З початку існування “КУБ”, був створений проект “Інкубатор”, мета якого навчити підприємців працювати на практиці з КУБ, - розповідає керівник напрямку по реалізації послуг Середньому бізнесу Північно-Західного Регіонального управління ПриватБанку Наталія Караван. - Крім того, ми провели багато тренінгів та майстер-класів по всій Україні та почали плідну співпрацю з Українським союзом промисловців та підприємців. Загалом, за час роботи програми вдалося інвестувати в український бізнес 508 млн грн. Варто додати, що на сайті “КУБ” нараховується 200 тис відвідувань і це людьми не тільки з України, але й Німеччини, Італії, Нідерландів, а це означає додаткову рекламу для наших підприємців.

А для сількськогосподарських підприємств у ПриватБанку теж придумали цікаву пропозицію - “АгроКУБ”, який призначений для розвитку агросфери в Україні. Для таких клієнтів діють особливі умови кредитування, що дозволять максимально забезпечити фінансування потреб представників мікроагробізнесу. Платність за кредитом знижено до 2% на місяць, а суму максимального кредиту збільшено до 500 000 грн.

ПриватБанк декілька останніх років запускає додатки, які покликані зменшити обіг готівки. Так, і в Рівному найближчим часом плануються ввести декілька новинок, які дозволять розраховуватися за звичні речі з допомогою смартфона.



- З новинок, які, до речі, вже успішно функціонують у місті Львів - запущення оплати проїзду в громадському транспорті за допомогою QR-коду, - ділиться планами Юрій Войтенко. - Це дуже зручно для громадян, коли немає готівки. Тому ми хочемо, щоб місто Рівне стало одним з тих міст, де в міському транспорті з'явився цей сервіс і вже почали діалог з міською владою. Ще один напрямок для використання QR-кодів — це їх використання на квитанціях по сплаті комунальних послуг. Коли принесли рахунок комунальні служби, зчитав код і оплатив рахунок.

Гарні новини повідомили і для власників карток ПриватБанку. Крім звичних послуг, таких як “Бонус Плюс” (де розраховуючись карткою в магазинах-партнерах ПриватБанку, клієнт може повернути собі від 1 до 20% відсотків від покупки), клієнти зможуть збільшити кредитні ліміти до 50 тис грн, що дасть можливість здійснювати більші покупки, в тому числі і в інтернеті.

- ПриватБанк звик дарувати клієнтам приємні емоції і ми прагнемо того, щоб клієнти отримували від нас не тільки те, за чим прийшли у відділення, - розповідає заступника директора Наталії Костюшок. - Незабаром чудове веснянне свято, свято всіх жінок, і кожна жінка може елегантний хороший подарунрок, доповнений щедрістю наших чоловіків — чудові тематичні картки, які можна замовити або у будь-якому відділенні, або на сайті ПриватБанку.





На правах реклами