Ми у Facebook
08.03.2017, 12:00

Ніна Крока: Ми можемо, хочемо і вміємо працювати на благо рідного міста

Директор ПП “Рівнебудпостач”, організатор фестивалю “Металеве серце України” Ніна Крока - партнер проекту "Успішні жінки Рівненщини 2017".
Жінці-керівнику неабияк важко: ти по-особливому переживаєш за свій колектив, більше думаєш про людей, за яких відповідаєш, ближче до серця приймаєш труднощі, – з цих слів Ніни Юріївни Кроки розпочалась наша чергова зустріч із нею. І, вслухаючись у мудрі слова цієї сильної та водночас вразливої жінки, не можеш із ними не погодитись. Адже для Ніни Кроки її колектив – неначе велика сім'я, а підприємство “Рівнебудпостач” – не просто бізнес, а справа, яку виплекала, створила власними руками і власним розумом.

Якісь десять років тому на вулиці Курчатова, де нині милує око чистотою і затишком по-європейськи впорядкована виробнича база підприємства, – було голе поле. І, напевно, тільки сама Ніна Юріївна достеменно знає, скільки сил, нервів, недоспаних ночей і кредитних коштів пішло на те, щоб нині тут успішно працювало підприємство, що займається постачально-збутовою діяльністю та торгівлею металопрокатом і будівельними матеріалами.

– Кожен рік чекаєш, що умови для ведення власної справи ставатимуть кращими, – продовжує відверто ділитись думками Ніна Крока. – Але, на жаль, часто все робиться для того, щоб ставало лише гірше. А ми ж хочемо, можемо і вміємо працювати!

Підтвердження цьому – не лише надійна ділова репутація і хороші економічні показники підприємства “Рівнебудпостач”, а й численні визнання експертів загальнодержавних конкурсів. Так, “дітище” Ніни Юріївни є лауреатом Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) “100 кращих товарів України”, лауреатом рейтингу “Кращі підприємства України” в кількох номінаціях. Найголовніше ж – бізнес, який веде Ніна Крока, є не просто успішним, а соціально відповідальним. Багато добрих справ, які робить ця жінка, вона просто не афішує. Так само не всі, приміром, знають, що успішна бізнесова й багаторічна благодійна діяльність Ніни Юріївни відзначена як світськими, так і церковними нагородами – орденом “Зірка економіки України” ІІІ ступеня та орденом святої великомучениці Катерини ІІ ступеня...

Але є проекти Ніни Кроки, яких не приховаєш. Мова – про першу в Україні Арт-галерею ковальства, яка відкрилась торік на Благовіщення на території підприємства “Рівнебудпостач”. І, звісно ж, про фестиваль ковальського мистецтва “Металеве серце України”, який вже п'ять років проходить у Рівному з ініціативи Ніни Юріївни. І після кожного фестивалю на алеї ковальського мистецтва у парку “Лебединка” в центрі Рівного з'являється нова окраса міста – кована скульптура.

Тішить Ніну Кроку, коли бачить, що люди вчаться цінувати красу. Гордиться, що наше місто має таку неповторну особливість, як алея кованих скульптур. Та хотілося б цій невтомній жінці, аби й міська влада більше долучалась до таких проектів. Чому б, каже, тресту зеленого господарства не подбати про гарне декоративне озеленення алеї? Чому б не викласти камінням стежки, що ведуть по газонах до скульптур? Торік частину таких стежок Ніна Юріївна облаштувала за власні кошти, наскільки їх вистачило. У планах – облагородити територію й біля кованої каруселі.

Таким вмілим керівникам і справжнім патріотам свого міста вся дорога б, здавалося, – у депутати. Та Ніна Юріївна, спостерігаючи за політично-бізнесовими баталіями в сесійній залі, за якими зазвичай стоять “шкурні” інтереси людей, котрі мало чого досягли у власному житті, проте готові керувати іншими (читай: ділити владу і гроші), відверто сумнівається: чи місце їй у цьому товаристві?.. Адже звикла мати власну думку й не готова слухняно піднімати руку за сигналом партійного “вождя”. А депутатство сприймає як служіння, а не як засіб заробітку. “Як на мене, людина, яка туди іде, повинна ставити собі питання: чим я можу допомогти місту? Більше того, оскільки це робота неоплачувана, чим готовий пожертвувати заради міста – знаннями, часом, власним прибутком?” Замислюючись над цим, керівник успішного підприємства особливо дивується, що можуть запропонувати місту депутати-безробітні, пенсіонери, непрацюючі “активісти”... І наскільки щиро переймаються його розвитком успішні, здавалося б, бізнесмени, повсякденна діяльність яких сповнена показухи перед камерами й радикальних гасел, натомість ой як далека від християнської моралі...

...Напевно, саме тому Ніна Крока – не у політиці, не в сесійній залі, а там, де бачить себе найбільш потрібною своєму улюбленому місту: на підприємстві, що дає роботу і гідний заробіток десяткам людей, і поряд із ковалями, які щороку прикрашають Рівне справжніми витворами мистецтва. А тим самим – добрішим, гарнішим, впорядкованішим стає навколишній світ. Світ, де примножує добро і красу багата душею людина – Ніна Юріївна Крока.

До теми:

Успішні жінки Рівненщини: Ніна Крока – жінка, що перетворює метал на красу

Організатор фестивалю ковальства «Металеве серце України» Ніна Крока: Ми зшили Україну металевими нитками [+Відео]

25: творці Незалежності. "Металеве серце України": коли людина стає творцем, а Рівне - чарівним





На правах реклами