Ми у Facebook
20.03.2017, 11:30

Із введенням електронного квитка проїзд у рівненських маршрутках знову здорожчає

У Рівному підняли вартість проїзду з трьох до чотирьох гривень. Водночас перевізники стверджують, що у разі введення електронного квитка варто чекати чергового здорожчання.
Як повідомляло ОГО, 17 січня народні депутати у другому читанні та в цілому прийняли закон, який регламентує запровадження у міському транспорті єдиного електронного квитка. За це проголосувало 265 народних обранців. За повідомленням офіційного сайту Верховної Ради України, цей закон, який отримав номер 4121, 20 січня підписав Голова Верховної Ради України й того ж таки дня закон направили на підпис Президенту України.

Мери більше десятка українських міст просять підтримати єдиний електронний квиток. Крім мера Рівного?

Заступник міського голови Віталій Герман стверджує, що після прийняття закону, можна офіційно говорити про те, що в Рівному може з’явитися єдиний електронний квиток. І його, скоріше за все, інтегрують у картку рівнянина. За словами Віталія Германа, це буде надзвичайно зручно для рівнян.

Водночас секретар міської ради Сергій Паладійчук зауважує, що з прийняттям електронного квитка проїзд у маршрутках може знову подорожчати.

– Я переконаний, що єдиний квиток Рівне запровадить одним із перших міст в Україні. Однак варто розуміти, що коли запровадимо єдиний квиток – проїзд подорожчає. Тому краще людей готувати до цього поступово, а не підняти одразу з 3 до 7 гривень.

До слова, підняття вартості проїзду до 4 гривень у Рівному відбудеться 23 березня.





На правах реклами