Ми у Facebook
31.03.2017, 16:05

У Рівному відкрили навчально-практичний центр компанії “Снєжка-Україна”

У четвер,30 березня на базі Вищого професійного училища №1 відбулось відкриття сучасного навчально-практичного центру за сприяння компанії "Снєжка-Україна". У новій майстерні учні зможуть опанувати новітні будівельні технології та матеріали від відомого виробника лакофарбової продукції.
Професійно-технічна освіта найбільш інтегрована в економіку і не може успішно розвиватися без тісної співпраці з роботодавцем і виробниками будівельних матеріалів. Для того, щоб бути привабливими на ринку надання освітніх послуг проводиться модернізація закладів освіти.

Компанія "Снєжка-Україна" володіє сучасними матеріалами та технологіями, новими практиками їх використання, а в результаті співпраці із закладами профтехосвіти дає їм шанс розвиватися за новими тенденціями.



Урочисте відкриття майстерні у Рівненському ВПУ №1 та прес-конференція відбулися за участі представників місцевої влади, керівництва навчального закладу та керівників ТзОВ "Снєжка-Україна". Центр такого типу є прикладом успішного державно-приватного партнерства, що спрямоване на якісні зміни у профтехосвіті України. Українські спеціалісти зможуть конкурувати не тільки на вітчизняному ринку праці, а й матимуть можливість виходити на експортні контракти.



Як зазначив начальник відділу професійно-технічної освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський, в області, окрім цього, реалізується великий ґрантовий проект міжнародної технічної допомоги. В цьому році розпочинається реалізація практичної частини цього проекту, тобто забезпечення обладнанням профтехзакладів, що в свою чергу покращить умови підготовки спеціалістів.

На Рівненщині зможуть навчатися сантехніки

Однією з причин відкриття такого центру є потреба збереження людського капіталу України та призупинення відтоку робочої сили за кордон.



До 1 вересня цього року планується відкрити науково-практичні центри монтажників сантехнічного обладнання за програмою уряду. Також сім навчально-практичних центрів з фінансуванням у 320 тисяч євро, з новим технологічним обладнанням. В ВПУ №1, зокрема, буде відкрито ще один центр, що спеціалізується на підготовці верстатників деревообробних верстатів.



Генеральний директор ТзОВ "Снєжка-Україна" Марек Павлусь розповів детальніше про результати такої співпраці в інших містах та перспективи для Рівного:
"Перші навчально-практичні центри було відкрито у Львові та Луцьку, згодом у Калуші та Житомирі. Це успішні майданчики для підвищення кваліфікації і освоєння нових технологій малярами, будівельниками та столярами. Учні матимуть змогу перейняти найкращу практику й досвід.”



Мер міста, Володимир Хомко, зауважив, що хотілося б, щоб профтехзаклади готували спеціалістів яких потребує місто. Також зазначив, що влада підтримує приватно-публічне партнерство, для того щоб інвестори такі, як "Снєжка-Україна", заходили в місто та область.

На Рівненщині з'явиться навчальний центр за 330 тисяч

За словами директора ВПУ №1 Ігоря Стрежеуса, навчання у центрі почнеться з 1 вересня і триватиме у період, передбачений обраною спеціальністю та освітньою базою учня.

Майстерню облаштовували власноруч матеріалами від компанії-інвестора.



На момент відкриття нової майстерні проводився майстер-клас. Гості події змогли оглянути оновлене приміщення та оцінити масштаби інноваційності такого центру.





На правах реклами