Ми у Facebook
01.04.2017, 17:31

Зцілення водою: ТОП-5 цілющих джерел Рівненщини

Весна нарешті засяяла теплим сонцем. А для хорошої погоди завжди знайдуться ідеї для відпочинку на природі.
Рівненщина багата на святі місця - храми, монастирі та цілющі джерела. Живильні водойми є перлинами нашого краю, вода в них особлива, здатна лікувати, а природа навколо них надихає і очищає голову від важких думок. Приділіть час вихідного дня поїздці до чудодійного джерела.

ТОП-5 цілющих джерел:
1. Скит святої Анни
Знаходиться джерело на півдні Дубенського р-ну біля села Онишківці на кордоні Рівненської та Тернопільської областей. Сюди повсякчас тягнеться потік паломників й вірян. Просять дітей, просять зцілення від жіночих хвороб й напастей.
2.Джерело святого Миколая
Джерело св. Миколая помічне від усіх хвороб. Особливо корисне тим, хто має проблеми з очима, зі шлунком або щойно переніс операцію. Вода добре загоює рани, лікує суглоби, захворювання шкіри, виводить пісок із нирок і сечового міхура, чистить підшлункову залозу. Допомагає при облисінні, якщо пити воду і обмивати нею голову. Як розповідають місцеві священики, найбільше було випадків зцілення людей з очними недугами.
3.Цілюще джерело Свято-Успенського Липківського чоловічого монастиря
Недалеко від Гощі розкинулось село Липки. Ніби нічого особливого тут немає, окрім природного джерела, яке вирує на схилі одного з пагорбів. Ніхто з липківчан не може точно сказати, як і коли виникло це джерельце на схилі пагорба, але всі його з впевненістю іменують святим і Божим. Дослідники різних історичних періодів, проводячи аналіз складу води, засвідчують, що ця вода має цілющі властивості.
4.Святе джерело великомучениці Варвари
Джерело Святої Великомучениці Христової Варвари розташоване неподалік монастиря у мальовничому куточку урочища Гурби.
Багато років з нього б'є цілюща кришталево чиста свята вода, яка, за молитвами Святої Великомучениці Варвари, несе людям благодать та зцілення від недугів.
5.Мінеральні джерела села Більчаки
Через урочище “Щербовець”, що знаходиться між селами Більчаки та Маринин, в глибокому яру тече вузенький струмочок, що живиться радоновими джерелами. Радонова вода використовується для лікування захворювань опорно-рухового апарату.








На правах реклами