Ми у Facebook
12.04.2017, 17:00

У Рівному відкрили спілку ронделістів

Днями в обласній бібліотеці для молоді відбулась презентація збірки “Вікна. Книга перша” Ірини Мельник. В рамках заходу відбулось відкриття Асоціації поетів – ронделістів в Рівненській області за участю заступника голови цієї організації Володимира Барни. Рондель - це давньофранцузька форма вірша.
Пан Володимир зазначив, що Рівненщина є вже пятою областю, де відкрився осередок організації і її очільником буде Ірина Мельник.

- Це дасть можливість віднайти талановитих авторів, розвинути міжнародні зв’язки та сприяти розвиткові цього різновиду поезії в сучасній українській літературі. Раніше до цього стилю письма зверталися такі класики, як Рильський, Тичина, Світличний, а творити рондель сьогодні – це поєднувати французьку поетичну традицію з українською, адаптувати французьку форму зі збереженням українського символу, вимислу, підтексту.

Пані Ірина розповіла, що основною метою вважає долучити молодь до сучасного поетичного слова.

- Це моя друга поетична книга. Я її писала з 2014 року по 2016, точніше сказати, видавала. Адже шлях видавництва був дуже нелегким і довгим. В основному тематика - любов і війна, те, що наш оточує. Від сьогоднішнього заходу очікую більшої цікавості з боку молоді до поетичного слова. Мені хочеться показати, що наше місто Рівне, мега – місто, воно найкрутіше, що тут є достойні люди в різних галузях в спорті, мистецтві і в культурі. Мені хочеться вивести нашу область на рівень країни і показати , що ми варті того, аби про нас говорила вся країна



На презентацію завітали студенти рівненських вузів, шанувальники, друзі письменниці та представники "Французького Альянсу" у місті Рівному. Директор , Надія Чумак, поділилась своїми враженнями від презентації:

-Надзвичайно вражена презентацією. По- перше вражена глибиною того таланту, який ми сьогодні побачили. Така ніжна поезія, але в той же час її сила надзвичайна. Насправді, я дуже вражена і думаю, що придбаю собі декілька книг. Це буде гарний подарунок нашим французьким друзям.

До теми:
Рівненські письменники написали книгу про бурштин

Чумак Надія Петрівна

Фото з сайту рівненської обласної бібліотеки для молоді





На правах реклами