Ми у Facebook
12.04.2017, 16:16

Рівнянин допоміг національній збірній потрапити на Євро-2018 [+Відео]

У вівторок, 11 квітня, у Києві на майданчику Палацу спорту відбувся головний поєдинок у відбірній групі С, в якому вирішувалася доля прямої путівки на Чемпіонат Європи з футзалу, котрий пройде у Словенії у 2018 році. Господарям, збірній Україні, в матчі проти Хорватії потрібно було тільки вигравати.
У випадку будь-якого іншого результату українців чекали матчі плей-офф у вересні. В підсумку, українські збірники в нелегкому поєдинку здобули вольову перемогу і стали переможцями групи, кваліфікувавшись на Євро-2018.

У складі збірної України зіграв Богдан Новак, гравець МФК "Кардинал-Рівне", син відомого в минулому футболіста рівненського "Авангарду" Володимира Новака. Він вперше вийшов на майданчик у цій зустрічі на третій хвилині у складі другої четвірки і вже через хвилину міг відзначитися, але трішечки не встиг на простріл Коваля.

Звіт прес-служб ФФУ про зустріч.

Наставник збірної України Олександр Косенко зробив кілька змін у складі після непереконливої гри двох перших «четвірок» у матчі із командою Чорногорії. Із перших хвилин протистояння зі збірною Хорватії на майданчику з’явилися Микола Грицина та Шотурма. Керманич «шашкових» Мато Станковіч довірився тим самим хлопцям, які зі старту кували перемоги над чорногорцями та бельгійцями. До речі, підтримати хорватську збірну на цей матч прийшли гравці донецького «Шахтаря» та київського «Динамо» Даріо Срна і Домагой Віда.

Українці жваво розпочали гру. Білоцерківець звільнився від опіки опонента, випередив на виході воротаря, але влучити у рамку не зумів. У наступній атаці вже небезпечно прострілював Грицина, а Білоцерківцю забракло реакції, щоб переправити м’яч у сітку. Непогано приклався до м’яча Шотурма на 5-й хвилині, але з його «пострілом» з 10-ти метрів впорався голкіпер Юкіч. На 7-й хвилині хорвати припустилися помилки - Юкіч зробив два дотики. Вільний удар з семи метрів завершився м’яким ударом Коваля, але «шашковим» вдалося відбитися.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Кардинал-Рівне» стартуватиме в новому сезоні матчем проти чемпіона - календар

МФК «Кардинал-Рівне» новий сезон в Екстралізі розпочав із поразки

Результативною й нещасливою для «синьо-жовтих» стала 12-та хвилина, коли Єловчіч обіграв на протиході захисника і невідпорним ударом пробив Іваняка. Наші почали активно витісняти хорватів на їх половину майданчика та пресингувати суперників, і це принесло успіх дружині Косенка. Журба та Білоцерківець відібрали м’яч у захисника і розкатали на двох гольову комбінацію. Наприкінці першого тайму фантастичний шанс відзначитися мав Журба, який вийшов на побачення із Юкічем. Проте спроба Сергія забити голкіперу поміж ніг не увінчалася успіхом.

Початок другої 20-хвилинки ознаменувався більш обережною грою з боку обох національних команд. Усі гравці розуміли, якою є ціна помилки, яка б могла вплинути на подальші перипетії у грі. Майже половину ігрового часу другого тайму на майданчику точилося справжнє тактичне протистояння із невеликою кількістю справжньої гостроти.

Відносний спокій порушили Шотурма та Журба, організувавши стрімку атаку правим флангом та завдавши двох ударів у рамку Юкіча. В обох випадках воротар був взірцем надійності. Не менш гідно виявилася відповідь Хорватії: Новак потужною спробою сколихнув дальню стійку українських воріт.

Хорватам вдалося збити темп в останні п’ять хвилин гри, а наші футзаліст почали припускатися необов’язкових помилок. Однак на 37-й хвилині українці організували стрімку контратаку: Разуванов віддав на Коваля, той повернув м’яч на партнера, після чого «шкіряний» опинився у воротах!

Під шалену підтримку вщерть заповнених трибун Палац спорту хлопці Олександра Косенка зуміли стримати шквал хорватських атак, здобути перемогу та вийти до фінальної частини Євро-2018!



Хорватія – Україна – 1:2
Голи: Єловчич (12) – Білоцерківець (14), Разуванов (37)
Попередження: Єловчич (27), Маріновіч (40) - Шотурма (9), Разуванов (19), Мик. Грицина (22)
Хорватія: Юкіч (к) – Єловчич, Маріновіч, Новак, Сутонь – Младіна, Матошевіч, Грчич, Грбеша, Бабіч, Постружин, Канюх, Хорват, Єлавіч
Україна: Іваняк (к) – Мик. Грицина, Журба, Шотурма, Білоцерківець – Ципун, Разуванов, Чепорнюк, Новак, Педяш, Коваль, Зварич, Мих. Грицина, Корсун

Нагадаємо, у попередній грі збірної проти Чорногорії, яка завершилася перемогою українців з рахунком 4:2, Богдан Новак відзначився голом, завдяки якому господарі зрівняли рахунок у грі 1:1, а також результативною передачею на Педяша, який забив другий м’яч української збірної у цій грі.





На правах реклами