Ми у Facebook
23.04.2017, 15:00

Чемпіонат України. 26 тур. «Інгулець» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У неділю, 23 квітня, рівненський «Верес» зіграє матч 26 туру першої ліги Чемпіонату України з футболу. Підопічні Володимира Мазяра на виїзді у Петровому поміряються силами із місцевим «Інгульцем». Почнуть поєдинок команди о 16:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», на рівненських уболівальників чекає цікавий і принциповий поєдинок у Петровому. Місцевий «Інгулець» у матчі проти «Вереса» спробує продовжити свою безпрограшну серію, яка триває три гри поспіль. А «червоно-чорні» намагатимуться виграти втретє поспіль, все-ще сподіваючись повернути собі втрачену другу позицію у турнірній таблиці.

Історія футбольного клубу «Інгулець» бере свій початок у 2013-му році. Тоді у селищі міського типу Володимирівка Кіровоградської області був заснований ФК «Агрофірма П’ятихатська», генеральним спонсором якого стала однойменна аграрна компанія, що входить в топ-п’ятірку найбільших аграрних підприємств Кіровоградщини.

Вже у наступному році команда завоювала звання чемпіона Кіровоградщини, виграла Кубок області та стартувала в чемпіонаті України серед аматорських колективів, де з першої спроби дісталася фіналу. Паралельно із чемпіонатом – «Агрофірма П’ятихатська» взяла участь і у розіграші Кубку України серед аматорів, де не мала собі рівних. У фіналі команда з Кіровоградщини двічі обіграла «Демню» - 1:0 та 2:1, вперше в історії завоювавши почесний трофей.

Після багатого на медалі сезону, у лютому 2015-го команда змінила назву на «Інгулець» та переїхала на новенький стадіон у Петровому. А ще через півроку – вперше у своїй історії стартувала у турнірі професіоналів, чемпіонаті Другої ліги. У тому ж сезоні «Інгулець» вперше у своїй історії зустрівся із рівненським «Вересом». У Петровому господарі святкували перемогу – 3:1. А у Рівному виграв вже «Верес» - 2:0.

Той чемпіонат у Другій лізі 2015-2016 «Інгулець» завершив третім, відставши у турнірній таблиці від «Вереса» усього на два очки.

У сезоні нинішньому команда з Петрового стартувала не так впевнено. На старті чемпіонату «Інгулець» (вже із Сергієм Лавриненком на чолі) без шансів поступився зокрема і у Рівному, пропустивши усі голи ще до перерви.

«Верес» - «Інгулець» - 4:0 (4:0)

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 9 тур
13.09.2016, Рівне, «Авангард», 4135 глядачів

«Верес»: Когут – Зозуля, Неплях, Борзенко, Западня, Орловський (Коблюк, 80), Кучеров, Котляр, Герасимець (Волошинович, 68), Степанюк, Козьбан (Сікорський, 62).
Головний тренер: Володимир Мазяр.

«Інгулець»: Бобров – Даценко, Запорожець, Шарко (Панасенко, 53), Дячук (Алексанов, 58), Нвамора, Ковтун, Кретов, Січінава, Ткачов, Покотилюк (Клімаков, 67).
Головний тренер: Сергій Лавриненко.

Голи: Герасимець (22), Борзенко (31), Ткачов (43, автогол), Степанюк (45+1, з пенальті)
Попередження: Козьбан (24) – Запорожень (29), Бобров (45+1), Ткачов (52).

Завершивши осінню частину чемпіонату неподалік від зони вильоту, «Інгулець» провів чималу кадрову роботу з метою підсилення. Команду залишило півтора десятка виконавців. Зі складу, що протистояв «Вересу» у першому колі чемпіонату – нині у головному «Інгульці» виступає лише п’ятеро: Микита Ткачов, Ніка Січінава, Роман Кретов, Дмитро Клімаков і Євген Запорожець. Натомість, взимку у Петровому з’явилося чимало новачків. Це вихованець «Динамо» - камерунець Кен Елла, Євген Немтінов (екс-«Буковина»), Віталій Рябушко і Владислав Клименко (обоє - екс-«Скала»), Олександр Вечтомов (екс-«Нафтовик-Укрнафта»), Геннадій Ганев (екс-«Зірка»), Олексій Павелько (екс-«Геліос») та Богдан Боровський (екс-«Олександрія»).

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Свіжа кров допомогла петровцям дещо покращити свої справи навесні. У п’яти поєдинках команда здобула сім очок і не знає гіркоти поразок вже три тури поспіль.

У недільному матчі вперше проти «Вереса» може зіграти екс-захисник Народного Клубу Ігор Коцюмака (за «Верес» відіграв 3 матчі, 0 голів), який нині регулярно потрапляє в основу першої команди «Інгульця». А також – екс-воротар рівнян Єгор Попович. Не забуваємо і про Микиту Ткачова (за «Верес» відіграв 11 матчів, 0 голів), який ще рік тому був капітаном «червоно-чорних».

Також варто згадати, що «Верес» дотепер не перемагав «Інгулець» на виїзді. Ускладнити завдання рівнянам може і відсутність найкращого асистента Першої ліги Антона Котляра, який пропускає поєдинок через перебір жовтих карток.

Досьє:
«Інгулець» (Петрове)
Рік заснування: 2013
Попередні назви: «Агрофірма П’ятихатська»
Досягнення: бронзовий призер чемпіонату Другої ліги – 2016
Найвища позиція у чемпіонатах України: 3 у чемпіонаті Другої ліги – 2016

Історія протистоянь «Інгулець» - «Верес»:
3 матчі: +1,=0,-2
Різниця м’ячів: 3-7

Історія протистоянь на полі «Інгульця»:
1 матч: +1,=0,-0
Різниця м’ячів: 3-1







На правах реклами