Ми у Facebook
29.04.2017, 15:01

Чемпіонат України. 27 тур. «Верес» - «Арсенал-Київ» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У суботу, 29 квітня, «Верес» у Рівному зіграє матч 27 туру першої ліги Чемпіонату України з футболу. Рівненські футболісти вдома прийматимуть столичний клуб – «Арсенал-Київ». Футбольна дуель між рівнянами та «канонірами» розпочнеться о 16:00 на стадіоні «Авангард».
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», триста сімдесят дев’ять хвилин не можуть вразити ворота суперників футболісти столичного «Арсеналу» у чемпіонаті. Безгольова серія киян триває вже більше чотирьох поєдинків поспіль. Більше того, у шести матчах весняної частини сезону «Арсенал-Київ» забив лише один гол. Це найгірший упродовж цього відрізку чемпіонату показник у Першій лізі.

Втім, разом із величезними проблемами в атаці, «каноніри» навесні демонструють дуже впевнену гру в обороні. Як наслідок – лише два пропущених м’ячі в останніх шести поєдинках і завойовані очки на полях завжди атакуючих «Іллічівця» та «Нафтовика-Укрнафти». Загалом у нинішньому сезоні менше, аніж «Арсенал-Київ» (23 голи) пропустив лише лідер турніру «Іллічівець» (15) та затяті адепти затятої гри від оборони – «Геліос» і «Десна» (по 16).

Таким чином, найближчої суботи на полі рівненського стадіону «Авангард» найсильнішій атаці турніру («Верес» забив у ворота суперників у чемпіонаті вже 53 м’ячі) протистоятиме одна із найсильніших у Першій лізі ліній оборони.

У першому колі чемпіонату сильнішою виявилася оборона. Свою мікро-дуель голкіперу «канонірів» у тому матчі програв і найкращий голеадор чемпіонату Руслан Степанюк.

«Арсенал-Київ» - «Верес» - 0:0

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 10 тур
18 вересня 2016 року, Бориспіль, 400 глядачів

«Арсенал-Київ»: Іванов – Майданевич, Котелюх, І.Білий, Гетьман, Домбровський (Матвєєв, 78), Турчанов, Джемаль (Сулейман, 90), Семенюк (Семчук, 71), Есеола, Черненко.
Головний тренер: Сергій Литовченко.

«Верес»: Когут – Зозуля, Борзенко, Неплях, Западня, Орловський, Кучеров, Котляр (Сергійчук, 86), Герасимець (Волошинович, 78), Степанюк, Козьбан (Сікорський, 53).
Головний тренер: Володимир Мазяр.

Попередження: Есеола (48), Гетьман (74), Турчанов (84), Семчук (90+2) – Неплях (49)
Вилучення: Есеола (80, друге попередження) – Неплях (65, друге попередження).

На 85-й хвилині Руслан Степанюк не реалізував пенальті.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Усі біди «канонірів» в атаці навесні можна пояснити дуже просто. Взимку клуб втратив свою головну забивну силу. Адерінсола Есеола пішов на підвищення – до кропивницької «Зірки». Захисники Іван Білий (нині – «Рух») та Олександр Голіков (нині – ФК «Полтава») – навпаки значними втратами назвати не можна.

За час паузи у чемпіонаті «Арсенал-Київ» посилився також декількома досвідченими виконавцями. Повернулися в команду після перерви Артем Старгородський (екс-«Шахтар» Солігорськ) і Олександр Батальський (екс-«Черкаський Дніпро»). Контракти з «канонірами» також підписали вихованець столичного «Динамо» Дмитро Зозуля і Павло Федосов (екс-«Арсенал-Київщина»). Усі вони навесні стали гравцями основного складу команди. В матчі минулого туру у складі «Арсеналу-Київ» дебютував ще й іранський легіонер – Шаян Тагаві.

«Каноніри» до суботньої гри підходять у всеозброєнні. Натомість, тренерському штабу рівнян у процесі підготовки до матчу доведеться поламати голову, ким якнайбільш вдало замінити дискваліфікованого Бориса Орловського. Крім того, через нові санкції КДК ФФУ не має права з’являтися на стадіоні під час трьох найближчих офіційних матчів команди і головний тренер «Вереса» Володимир Мазяр.

Втім, у суботу на боці рівнян буде найголовніший фактор – підтримка власних уболівальників, якої футболісти були позбавлені у попередній домашній грі проти «Гірника-Спорт».

Досьє:
«Арсенал-Київ» (Київ)
Рік заснування: 1925;
Попередні назви: «Арсенал» (Київ);
Досягнення: володар Кубка УРСР (1954,1955), чемпіон УРСР (1954, 1958), півфіналіст Кубку України (2011);
Найвища позиція у чемпіонатах України: 5-те місце у Вищій лізі (2003), 5-те місце у Прем’єр-лізі (2012).

Історія протистояння «Верес» - «Арсенал-Київ»:
10 матчів: +2,=5,-3
Різниця м’ячів: 9-10

Історія протистояння суперників у Рівному:
4 матчі: +1,=3,-0
Різниця м’ячів: 5-4








На правах реклами