Ми у Facebook
04.05.2017, 13:27

Рівненський «Верес» у Полтаві мінімально обіграв місцевих муніципалів [+Відео]

Завдяки голу Руслана Степанюка, який став для нападника вже двадцять другим у чемпіонаті Першої ліги, рівненський «Верес» на виїзді здолав ФК «Полтава». Єдиний м'яч рівняни провели вже у дебюті поєдинку і змогли втримати потрібний результат до фінального свистка.
ФК «Полтава» - «Верес» - 0:1 (0:1)

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 28 тур
3 травня 2017 року, Полтава, стадіон «Ворскла»

Арбітр: М.Козиряцький (Запоріжжя)
Асистенти: А.Лібстер (Луганськ), С.Наскалов (Мукачево)
Четвертий арбітр: А.Коваленко (Полтава)
Директор матчу: Є.Котенко (Суми)

Гол: Степанюк (14)
Попередження: Бородай (40)

«Полтава»: Мусієнко, Ковтун, Кушніренко, Бородай, Приходько (Насібулін, 12), Дмитренко (Сокуренко, 70), Зеленевич (Дегтярьов, 56), Лебеденко, Соломка, Трояновський, Нехтій. Запасні: Кринський, Лучик, Парамонов, Янаков.
Головний тренер – Юрій Ярошенко.

«Верес»: Ільющенков, Борзенко, Лухтанов, О.Зозуля, Западня, Кучеров, Морозенко, Герасимець (Петько, 89), Котляр, Степанюк (Орловський, 90+3), Козьбан. Запасні: Когут, Волошинович, Білий, Дмитренко, Коблюк.
Старший тренер – Юрій Вірт.

Як повідомляє Інформаційна служба НК «Верес» (Рівне), черговий календарний матч чемпіонату Першої ліги полтавчани вирішили провести на головній футбольній арені – стадіоні «Ворскла» імені Олексія Бутовського. Причина – реконструкція газону на рідному для ФК «Полтави» «Локомотиві».

Команда Юрія Ярошенка у попередньому турі чемпіонату у Чернівцях оформила п’яту поспіль виїзну перемогу. Втім, вдома полтавчани востаннє перемагали ще тридцятого жовтня минулого року.

Рівняни до гри у Полтаві підійшли також на своєрідному моральному підйомі, вигравши чотири поспіль попередні зустрічі у Першій лізі. Саме гості активніше почали звітну зустріч. Після подачі Артура Западні зі штрафного небезпечного удару з-за меж карного майданчика завдавав Антон Котляр – у руки воротарю.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Дуже швидко рівняни і відкрили рахунок. Антон Котляр записав на свій рахунок чергову результативну передачу, красиво вирізавши м’яч за спини суперникам на хід Руслану Степанюку. Той на паузі розібрався одразу з трьома опонентами і точно пробив у кут воріт – 0:1!

Ще за мить непоганий шанс не реалізував Артур Западня. Його навіс із флангу ледь не перетворився на удар. Надійно в епізоді зіграв Олександр Мусієнко.

Полтавчани спробували оперативно відповісти на агресію суперника. Але наразилися на контратаку. Руслан Степанюк віддав направо у вільну зону на Антона Котляра. Той, втім, із доволі вигідної позиції пробив занадто слабко.

На 31-й хвилині Олександр Ільющенков вперше по-справжньому вступив у гру. Після жорсткого зіткнення із суперником залишився лежати на газоні Євген Морозенко. Свисток арбітра промовчав. Полтавчани отримали чисельну більшість в атаці, яку міг реалізувати Євген Трояновський ударом в дотик у ближній кут…
Наприкінці тайму віч-на-віч із Олександром Ільющенковим тікав Владислав Насібулін. У рамках правил у нього відібрав м’яч В’ячеслав Лухтанов.

З атак розпочали рівняни і другий тайм. Гості виконали цілу серію кутових. В одному з епізодів після подачі Артура Западні зліва непогано обігралися Руслан Степанюк і Дмитро Козьбан. М’яч після удару останнього пройшов над воротами.

Господарі відповіли супер моментом. Владислав Нехтій фінтом поклав на газон В’ячеслава Лухтанова і пробивав по воротах метрів із шести. З-під поперечини воріт витягнув м’яча Олександр Ільющенков.

Наприкінці матчу господарі суттєво активізувалися і оборона рівнян раз-по-раз почала допускати огріхи. Захопившись атаками, «Полтава» могла пропустити вдруге. Антон Котляр виграв верховий м’яч після передачі зліва від Сергія Герасимця і виконав скидку на Дмитра Козьбана. Після удару рівненського форварда господарів виручила стійка воріт.

Додані арбітром до основного часу хвилини рівненська команда провела, здебільшого обороняючись. У підсумку «Верес» здобув п’яту поспіль перемогу у чемпіонаті, втримавшись на другій позиції у турнірній таблиці Першої ліги.







На правах реклами