Ми у Facebook
12.05.2017, 15:00

Екс-кандидат у мери Рівного висловив свою думку про безвізовий режим

Вчора, 11 травня, безвізовий режим для українців став на один крок ближчим.
Як повідомляло ОГО, Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання громадянам України права на безвізові подорожі. За шість днів, 17 травня, законодавчий акт підпишуть у Страсбурзі. Після цього його очікує публікація в Офіційному журналі Євросоюзу. Очікують, що 11 червня українці із біометричним паспортом матимуть право їздити без віз у 34 європейські країни.

Рівненський громадський діяч та колишній кандидат у мери Рівного Дмитро Якимець висловив свою думку про запровадження безвізового режиму на своїй сторінці у мережі Фейсбук:



Безвіз – не благо, а можливість.

Без сумніву цими днями відбуваються історичні події. Закінчення процесу погодження безвізового режиму з Євросоюзом – важливий цивілізаційний етап для розвитку нашої країни. Але з кожною хвилиною радості, з кожним флешмобом ми повинні пам’ятати хвилини болю, рішучої боротьби і непоправних втрат. Ми довго йшли до цього, але чи не найбільше для відкриття дверей до об’єднаної Європи зробили прості українці. Вони заплатили за це своїми життям та здоров’ям. Зламали хребта Януковичу на Майдані, зупинили російську агресію на Донбасі, кожного дня тримають оборону. Їм в першу чергу дякуймо.

Тим часом безвіз не зробить наше життя кращим вже завтра. І післязавтра не зробить. І через рік. Багато українців і далі будуть заробітчанами, кваліфікованою робочою силою європейських країн. Нашу економіку й далі коситиме тиск влади та корупція. Жодному українцю ніхто не дасть просто так європейських грошей, не зробить рівень життя європейським. Не буде цього. Бо ніхто крім нас не зобов’язаний це робити.

Безвізовий режим – це в першу чергу можливість. Сигнал цивілізованому світу – Україна стала кращою. Не ідеальною, але кращою. Ми хочемо розвиватися. Прихід в Україну – міжнародних лоукостиногових авіакомпаній, залізничне сполучення з Польщею, - це лише перші ластівки. Комунікувати з Європою стане простіше. І не тільки для подорожей, а й для налагодження бізнесових контактів. Європейський бізнес обережно і неквапливо інвестуватиме в українську економіку. Паралельно збільшуватимуться кошти Євросоюзу на розвиток інфраструктури. Питання - чи зможемо ми ефективно використати ці можливості. Дати потужний поштовх у розвиток нашої економіки і інфраструктури. Це залежить тільки від нас. Свого часу поляки змогли. Завдяки підтримці ЄС розвинули свою країну. І у підсумку стали не тільки частиною європейської спільноти, а й посіли лідерські позиції.

Впевнений, що ми, українці, теж зможемо!



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Тонкощі безвізу: як діяти на кордоні, щоби уникнути проблем. Відповіді на питання читачів


Рівнянам: куди можна буде їздити без віз (+ІНФОГРАФІКА)



Рівнянам: як працюватиме безвізовий режим (+ІНФОГРАФІКА)


До безвізу залишилось шість днів (+ВІДЕО)


Європарламент потішив українського почекуна





На правах реклами