Ми у Facebook
13.05.2017, 13:00

Чемпіонат України. 30 тур. «Іллічівець» - «Верес» - АНОНС

У суботу, 13 травня, рівненський «Верес» проведе матч 30 туру Чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги. Команда з Рівного у гостях зіграє проти «Іллічівця». Поєдинок відбудеться на стадіоні «Іллічівець» у Маріуполі і розпочнеться о 14:00.

Телетрансляція матчу - на телеканалі "ФУТБОЛ 2"



Як повідомляє Інформаційна служба НК «Верес» (Рівне), матчем сезону для обох команд стане зустріч «Іллічівця» та «Вереса», яка відбудеться у Маріуполі. У випадку перемоги над прямим конкурентом команда з берега Азовського моря вже за чотири тури до фінішу чемпіонату забронює путівку до УПЛ. Крім того, маріупольці точать зуби на «червоно-чорних» ще із часу неприємної поразки в осінньому матчі. Це в одному із передматчевих інтерв’ю підтвердив і наставник команди Олександр Севидов. «Думаю, особливо налаштовувати хлопців на цю гру не доведеться», - сказав він.

Для «Вереса» матч у Маріуполі також перетворюється на надпринциповий. Кожна наступна втрата очок у чемпіонаті в купі із успіхом конкурентів – для «червоно-чорних», які досі борються за підвищення у класі – може перетворитися на трагедію. На другий план у даній ситуації відходить навіть те, що за підсумком цього матчу і незалежно від результату - «Верес» вперше у своїй історії може завоювати бронзові медалі Першої ліги. І також достроково.

Ще один аспект, який підливає масла у вогонь протистояння – гонка бомбардирів між Русланом Степанюком та Русланом Кісілем, яка із заочної перетвориться на очну. В осінньому матчі першого кола ефективнішим був саме рівненський голеадор.

«Верес» - «Іллічівець» - 3:1 (0:0)

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 13 тур
8 жовтня 2016 року, Рівне, стадіон «Авангард», 5658 глядачів

«Верес»: Когут – Зозуля, Білий, Борзенко, Западня, Орловський, Кучеров, Неплях (Козьбан, 64), Котляр (Герасимець, 46), Волошинович (Сергійчук, 70), Степанюк.
Головний тренер: Володимир Мазяр.

«Іллічівець»: Гальчук – Цюпа, Вакуленко, Сидоренко, Насонов, Тищенко, Кольцов, Мишньов (Фомін, 81), Кожанов, Дорошенко (Лебеденко, 76), Кісіль.
Головний тренер: Олександр Севидов.

Голи: Степанюк (72), Борзенко (75, 79) – Мишньов (61)
Попередження: Зозуля (85), Орловський (88) – Кісіль (52), Вакуленко (78).

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Загалом же, історія протистояння «Вереса» та «Іллічівця» налічує 38 матчів. Вперше суперники зустрілися восени 1962-го року у плей-офф класу «Б» чемпіонату СРСР за 7-17 місця. Тоді у Рівному «Колгоспник» поступився «Азовсталі» зі Жданова – 0:1.

Наступної зустрічі довелося чекати майже десять років. У Першій зоні Другої ліги чемпіонату СРСР зустрічалися вже «Горинь» (Рівне) та «Металург» (Жданов). Рівняни перемогли вдома – 2:1, але поступилися азовцям на виїзді – 0:3.

З тих пір суперники зустрічалися практично щороку. За цей час «Горинь» була перейменована на «Авангард». А «Металург» змінив назву спершу на «Локомотив», а потім – на «Новатор». Загалом, у рамках чемпіонату СРСР команди зіграли 35 поєдинків. Перевага на рахунку саме рівнян: 18 перемог, 7 нічиїх та 10 поразок.

Ще двічі (не враховуючи осінній поєдинок минулого року) суперники зустрічалися вже у Першій лізі чемпіонату України. У сезоні 1996-1997 маріупольський «Металург» впевнено рухався до другого за два роки підвищення у класі і виходу до Вищої ліги. А «Верес» - каменем ішов на дно після вильоту з еліти. Після нічиєї – 1:1 у Рівного, азовці перемогли у Маріуполі – 4:1.

У нинішньому сезоні, за винятком деяких матчів, «Іллічівець» жодного разу не змусив власних уболівальників засумніватися у своєму виході до УПЛ. У 29-ти попередніх поєдинках чемпіонату азовці здобули 23 перемоги, поступившись лише двічі. Хоча, обидві поразки трапилися у зустрічах із прямими конкурентами. «Іллічівець» з однаковим рахунком – 1:3 поступився і «Вересу», і «Десні». Втім, на відміну від останніх, маріупольці не втрачали очки у зустрічах із завідомо слабшими опонентами.

Насамкінець, декілька цікавих фактів. Нині за «Іллічівець» доволі успішно виступає Євген Неплях, який осінню частину сезону провів саме у «Вересі» (1 гол, 13 матчів).

Востаннє рівняни перемагали маріупольців на їхньому полі рівно тридцять років тому. Навесні 1987-го «Авангард» у рамках Другої ліги чемпіонату СРСР переконливо здолав на виїзді «Новатор» - 3:1…

ДОСЬЄ:
«Іллічівець» (Маріуполь)
Дата заснування: 1960
Попередні назви: «Азовсталь», «Азовець», «Локомотив», «Новатор», «Металург»
Досягнення: чемпіон Другої ліги (1996), чемпіон Першої ліги (2008), бронзовий призер чемпіонату Першої ліги (1997), учасник Кубку УЄФА (сезон 2004-2005)
Найвища позиція у чемпіонатах України: 4 у Вищій лізі (2001, 2006).

Історія протистояння «Іллічівець» - «Верес»:
38 матчів: +11, =8,-19
Різниця м’ячів: 38-48

Історія протистоянь у Маріуполі:
18 матчів: +8,=4,-6
Різниця м’ячів: 26-19





На правах реклами