Дача.Сад.Город. Бузок у вашому саду: розмноження та догляд
Розмноження за допомогою насіння. Сходи з'являються досить повільно, тому такий метод розмноження найчастіше вибирають для селекційних робіт, коли виводять нові сорти. Спочатку відбувається стратифікація насіння протягом 30 днів, а в осінній період їх висаджують в борозенки. Наприкінці необхідно закрити їх шаром мульчі, щоб захистити від морозів. Щоб побачити сходи, що з'явилися, потрібно почекати не менше року. Після цього їх пересаджують на постійне місце.
Куди поїхати рівнянам навесні, щоб помилуватися квітами (+ ФОТО)
Розмноження з використанням черешків. Для початку їх необхідно зрізати, коли вони цвітуть. Після цього їх поміщають в зволожений пісок, створюючи тепличні умови. Головне, щоб була достатня вологість, так як це прискорить появу коренів. Коли з'являться корінці, рослину можна пересаджувати на постійне місце. Також можна почекати і залишити його на зимівлю.

Розмноження відведеннями. Таку процедуру зможуть пройти тільки досвідчені садівники. Щоб отримати здорові відведення, варто витратити не менше 3 років. Всі вегетативні методи дають можливість з самого початку знати, якою буде майбутня рослина. А ось розмноження за допомогою насіння - це експериментальний метод, що дозволяє створювати унікальні сорти.
Рівненський пенсіонер дарує місту квіти
Сприятливі умови для вирощування бузку:
Незважаючи на те, що бузок є невимогливою рослиною, все ж варто дотримуватися деяких правил вирощування:
-Бузок любить світло. З цієї причини рекомендується висаджувати його на відкритій території. Якщо рослина буде перебувати в тіні, його зростання уповільниться
-Чагарник не любить, коли затримується волога. Це призведе до загнивання кореневої системи, після чого рослина загине.
-Бузок не боїться морозів, але не переносить холодні вітри. Тому рекомендується посадити його там, де немає протягів.
Як зберегти квіти у вазі? [+ПОРАДИ]
-Відстань між кущами має бути близько 1,5 метра. Якщо людина надумала створити живопліт, тоді можна здійснювати посадку і ближче.
-Пересадку бузку варто робити в кінці літа. Це ідеальний час, щоб перемістити кущ з парника на постійне місце. Можна зайнятися цією процедурою і навесні. Але робити це необхідно ще до того, як прокинуться бруньки.
-Чагарник любить родючий грунт. Коли пересаджується ця рослина, досвідчені садівники радять додати в яму компост або торф. Щоб знизити кислотність, вноситься зола.

квіти, парки, сирень, сорти бузку, цвітіння, Дача.Сад.Город. бузок
Як перевірити, що з вікна дме: Простий лайфхак

Перед приходом зими варто оглянути вікна щодо утворення протягів. Pозгляньмо простий та ефективний спосіб дізнатися, чи є проблема з витоком повітря у вікнах, який допоможе вам виправити цю ситуацію. Вам знадобиться лише звичайна свічка.
переглядів: 132
Рецепт сирної запіканки із запеченим гарбузом від Клопотенка

Cирна запіканка – це дуже смачно й дуже просто, впорається навіть кулінар-початківець. Сирна запіканка універсальна. Її можна готувати з родзинками, курагою, додавати свіжі листочки м’яти або ваніль і навіть робити солоний варіант із солодким перцем і обсмаженою цибулею. Готувати запіканку можна в пароварці, мультиварці та запікати в духовці – все залежить від смакових уподобань.
переглядів: 162
Швачки, кухарі та водії: кого шукають у Рівному та на які професії є «кадровий голод»

На сьогодні у Рівному потребують фахівців робітничих професій. Про це повідомив у Телеграм начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.
переглядів: 304
Як надати волоссю блиск в домашніх умовах: маски для волосся та рекомендації

Блиск волосся є ознакою здоров’я і краси. Для блиску волосся можна використовувати настойки з трав, приймати вітаміни і звичайні домашні засоби. Блискучі і здорові волосся – прикраса і гордість будь-якій жінці.
переглядів: 322
Навіщо додавати в тісто томатний сік: поради досвідчених господинь

Головними інгредієнтами для приготування тіста є борошно, вода, цукор, дріжджі та рослинна олія. Однак господарки нерідко намагаються експериментувати. Є ще один простий компонент, який дозволить значно покращити смакові якості страв. Це томатний сік.
переглядів: 348