Ми у Facebook
26.05.2017, 19:27

Чистячий засіб для кухні від найстійкіших плям

Прибирати кухню завжди проблемно. Застарілі плями,жир,цвіль та інші забруднення, позбутися яких непросто. Щоб не рекламувати побутову хімію з магазину, приготуємо чистячий засіб своїми руками.
Однією з найпроблемніших зон на кухні є шви між плиткою, там застрягає бруд та цвілість, яку важко відмити водою, потрібно застосовувати спеціальні засоби. Отож, приготуємо чистячу суміш:

-2 столові ложки харчової соди потрібно змішати з 1,5 столовими ложками лимонного соку, додати 1 столову ложку оцту, а потім розвести 1 літром води. Будьте обережні: при змішуванні інгредієнтів відбудеться бурхлива хімічна реакція з рясним газоутворенням і виділенням піни.

Як відіпрати кухонні рушники

Захистивши руки гумовими рукавичками і озброївшись старою зубною щіткою з довгою щетиною, необхідно нанести саморобний засіб для чищення в простір шва і очистити від бруду ділянку міжплиткового шва.



Безперечно, це заняття для посидючих і терплячих, однак, проявивши старанність і наполегливість, ви зможете повернути своїй кухні або ванній кімнаті чистий і свіжий вигляд.

Поради від рівнянок: чим відбілити речі в домашніх умовах

В особливо складних випадках, коли міжплиткові шви безнадійно забруднені або серйозно вражені цвілевим грибком, єдиним виходом буде видалення зі швів шару затирки, обробки простору між плитками антисептичним засобом і заповнення міжплиткового шва шаром нової затирки.

Ефективні домашні засоби для прибирання

Після закінчення всіх робіт не забудьте двічі обробити поверхню швів між плитками спеціальною захисною рідиною. Щоб вона не потрапила на плитку і не зіпсувала її зовнішній вигляд, для нанесення захисного засобу скористайтеся тонким пензликом.





На правах реклами