Ми у Facebook
26.05.2017, 21:16

Дача.Сад.Город.Підгодівля полуниці під час цвітіння

На ринку "закарпатську" полуницю розпродують ящиками, а на Вашій ділянці, ягідні кущі лише цвітуть, подбайте про живлення полуниці. Врожай не забариться, якщо ефективно доглядати за грядкою.
- Цвітіння і утворення зав'язі плодів - це ключовий момент для майбутнього врожаю. Полуниця в цей період особливо потребує сполук калію, тому в якості підгодівлі можна скористатися настоєм курячого посліду, золою або калійною селітрою.

"Скрип-скрип по зубах", - рівняни про полуницю з ринку

- Зазвичай підгодівля полуниці в період цвітіння проводитися обприскуванням 0,02% розчину сірчанокислого цинку. На початку цвітіння підживлення можна здійснювати і розчином коров`яку. Крім того обприскування кущів полуниці мікроелементами під час цвітіння і розвитку зав`язі дозволить збільшити урожай. Для цього досить додати на 10 л води щіпку борної кислоти.



- Використання комплексного добрива, до складу якого входять всі необхідні мікроелементи, здатне підвищити врожайність ягід на 30%, за рахунок точної збалансованості подібного добрива.

Дача. Сад. Город. Чим краще підгодовувати полуниці у березні

- Проте, не лише під час цвітіння необхідно здійснювати підгодівлю полуниці. Вдруге додавати добрива в грунт бажано відразу після збору головного врожаю. В основному це випадає на середину або кінець липня. Одночасно можна провести зрізання листя і вусиків. А опісля обробити кущі полуниці розчином бордоської суміші 2%. Це дозволить знищити шкідливих комах і паразитів, які вже живуть на кущах.

Мудрому господарю - багатий урожай!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ