Ми у Facebook
26.05.2017, 16:31

«Верес» закриє футбольний сезон у Рівному матчем проти «Черкаського Дніпра» [Анонс]

Заключний домашній матч Чемпіонату України серед команд першої ліги сезону 2016-2017 рівненський «Верес» проведе проти срібного призера минулої першості – «Черкаського Дніпра». Зустріч 33 туру відбудеться на стадіоні «Авангард» у суботу, 27 травня, о 17:00.
Прикра поразка тижневої давності в Охтирці від «Нафтовика-Укрнафти» - звела практично до нуля шанси нашої команди поборотися за путівку до УПЛ. Адже тепер «червоно-чорним» потрібно не лише обігрувати «Черкаський Дніпро» і «Геліос», а й сподіватися виключно на поразки «Десни» у зустрічах із «Оболонню» та «Іллічівцем».

Втім, як відзначають у Інформаційній службі НК «Верес» (Рівне), у погоні за Прем’єр-лігою – ми забуваємо про інші, не менш приємні миттєвості подаровані командою у нинішньому сезоні. «Верес» вже оновив власний рекорд за кількістю завойованих турнірних очок в одному чемпіонаті за часів української Незалежності. Раніше команда жодного разу не здобувала більше 64-х пунктів за сезон. Нині у нас вже 66!

Що ще важливіше – ще за три тури до фінішу чемпіонату «Верес» гарантував собі бронзові медалі Першої ліги 2016-2017. Це вже другий медальний комплект команди з часу її відродження влітку 2015-го року. Адже у минулому сезоні «Верес» завоював «срібло» у Другій лізі.

Крім того, вперше за багато років восени «Верес» знову пробився до 1/8 розіграшу Кубку України, в боротьбі і лише з різницею в один гол поступившись полтавській «Ворсклі».

У нинішньому сезоні «Верес» це найбільш забивна команда Першої ліги. Наразі на нашому рахунку 61 гол у чемпіонаті та 4 – у Кубку України.

На матч проти «Черкаського Дніпра» нашій команді не потрібно шукати додаткової мотивації. Адже її і наразі – у надлишку. Це і бажання продемонструвати яскраву і змістовну гру в заключному домашньому поєдинку сезону, і прагнення реабілітуватися перед рідними вболівальниками за прикру поразку в Охтирці, і старі рахунки із суперником. Нагадаємо, «Черкаський Дніпро» - єдина команда Першої ліги, що зуміла обіграти «Верес» із великим рахунком.

«Черкаський Дніпро» - «Верес» - 3:0 (2:0)

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 16 тур
30 жовтня 2016 року, Черкаси, стадіон «Центральний», 885 глядачів

«Черкаський Дніпро»: Кучинський – Шопін, Гончаренко, Цибульник, Давидов, Синьогуб, Балан (Маїк, 71), Батальський (Бушман, 80), Мединський, Савченко, Ковпак (Крамар, 71).
Головний тренер: Олександр Кирилюк.

«Верес»: Когут – Зозуля, Білий (Неплях, 57), Борзенко, Западня, Орловський (Сергійчук, 49), Кучеров, Котляр (Сікорський, 59), Герасимець, Степанюк, Козьбан.
Головний тренер: Володимир Мазяр.

Голи: Ковпак (12, 56), Батальський (16)
Попередження: Борзенко (46), Степанюк (81).

Два м’ячі у тому матчі у ворота нашої команди провів черкаський ветеран Олександр Ковпак. Цікаво, що загалом у чемпіонаті станом на тепер він забив усього чотири голи.

Загалом у нинішньому сезоні «Черкаський Дніпро» зовсім не схожий на самого себе зразка сезону 2015-2016. Увесь чемпіонат команда перебуває на задвірках першої десятки, чергуючи вдалі матчі із провальними. У листопаді через незадовільні результати пост головного тренера покинув Олександр Кирилюк. Його замінив Вадим Євтушенко. Але значно гра «дніпрян» від цього не покращилася. Навесні з новим наставником команда виграла лише чотири матчі, програвши при цьому шість і ще двічі зігравши внічию.

У порівнянні із осіннім матчем суперників, нині склад «Черкаського Дніпра» дещо оновився. Взимку до команди з Черкас прийшли захисник Леван Махаредзе (екс-«Інгулець») і воротар Євген Панченко (екс-«Металіст»). Повернувся і півзахисник Андрій Сторчоус, який тривалий час грав в оренді за «Кремінь».

Натомість, покинув команду нападник Олександр Батальський, який нині виступає за «Арсенал-Київ».

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Цікавий факт. «Верес» дуже рідко втрачав очки саме у домашніх матчах проти черкащан. Востаннє «Дніпро» перемагав у Рівному ще у серпні 1988-го. Упродовж наступних двадцяти дев’яти років черкаський клуб програв на «Авангарді» усі шість поєдинків із загальним рахунком – 1:14.

ДОСЬЄ:
«Черкаський Дніпро»
Рік заснування: 1955
Попередні назви: «Буревісник», «Колгоспник», «Дніпро», «Граніт», «Черкаси», «Славутич»
Досягнення: півфіналіст Кубку України (2014), чемпіон Другої ліги (2015), срібний призер Першої ліги (2016)
Найвища позиція у чемпіонатах України: 2-ге місце у чемпіонаті Першої ліги (2016).

Історія протистоянь «Верес» - «Черкаський Дніпро»:
52 матчі: +26,=11,-15
Різниця м’ячів: 58-38

Історія протистоянь у Рівному:
24 матчі: +18,=5,-1
Різниця м’ячів: 39-10





На правах реклами