Ми у Facebook
27.05.2017, 12:00

Для військовозобов'язаних змінився порядок прописки

У новому Порядку організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов'язаних з'явився принцип територіальності.
Про це повідомив заступник міського голови Рівного з питань діяльності виконавчих органів міської ради Віталій Герман.

Зі слів Віталія Германа, новий Порядок встановлює, що реєстрація (зняття з реєстрації) місця проживання призовників і військовозобов’язаних здійснюватиметься лише у разі наявності в їх військово-облікових документах позначок районних (міських) військових комісаріатів про зняття з військового обліку або перебування на військовому обліку за місцем проживання.

Як рівнянам зареєструвати місце проживання (прописку) [+ІНТЕРВ'Ю]

«Як і раніше, для реєстрації чи зняття з реєстрації місця проживання осіб призовного віку і військовозобов'язаних, необхідно надавати документ, який підтверджує перебування на військовому обліку: військовий квиток, тимчасове посвідчення або посвідчення про приписку до військової дільниці. Однак у новому Порядку з'явився принцип територіальності. Орган реєстрації віднині зобов'язаний проводити перевірку наявності відмітки відповідного районного (міського) військового комісаріату про взяття (зняття) призовника або військовозобов’язаного на військовий облік за новим місцем проживання чи перебування. У разі відсутності такої відмітки призовник або військовозобов’язаний направляється до відповідного районного (міського) військового комісаріату для взяття його на військовий облік або зняття з військового обліку» - роз’яснив Віталій Герман.

Як рівнянам зареєструвати місце проживання (прописку) дитини

Згідно нового Порядку посилиться система взаємодії між органом реєстрації місця проживання та місцевими військовими комісаріатами. Органи реєстрації зобов’язані щомісяця надсилати до районних (міських) військових комісаріатів повідомлення про реєстрацію (зняття з реєстрації) місця проживання призовників і військовозобов’язаних; повідомляти про місце перебування зареєстрованих призовників і військовозобов’язаних на запити районних (міських) військових комісаріатів; надсилати повідомлення про осіб, які отримали громадянство України і повинні бути взяті на військовий облік; надавати військовим комісаріатам допомогу у прийнятті призовників і військовозобов’язаних на військовий облік, здійсненні контролю за виконанням ними правил військового обліку та виявлення призовників і військовозобов’язаних, які порушують зазначені правила.

«Відтак, постає завдання узгодити спільні дії та обговорили особливості загального документообігу між Рівненським регіональним центром надання адміністративних послуг та керівництвом військового комісаріату і представниками Державної міграційної служби» - зазначив Віталій Герман.


Довідково. Порядок організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов'язаних затверджений Постановою КМУ № 921 від 7 грудня 2016 року, набув чинності 19 грудня 2016 року.





На правах реклами