Ми у Facebook
11.06.2017, 12:33

Паломництво до святинь Грузії з відпочинком на морі

Відпочинок на морі та пізнавальні екскурсії до святинь Грузії. Рівненська єпархія УПЦ КП запрошує взяти участь у паломництві.
Програма паломництва до святинь Грузії передбачає:

16 липня. Виліт з Києва рейсом D4315 (аеропорт «Київ» - Жуляни) о 20:00. Прибуття в Тбілісі. (тривалість польоту 2 години 55 хвилин). Зустріч з гідом в аеропорту. Розміщення в гестхаузі в Тбілісі. Ночівля.

17 липня. 9:00 Сніданок. 9:30 Оглядова екскурсія та відвідування святих місць Тбілісі: Авлабар, один з найдавніших районів Тбілісі, кафедральний собор Святої Тройці - Цмінда Самеба, символ сучасної Грузії і найвищий храм країни. Пантеон на горі Мтацмінда, де поховано багато відомих письменників, артистів, вчених і національних героїв Грузії, церква Святого Давида «Мамадавіті» (XIX ст.). Тут в VI столітті проживав Святий Давид Гареджський; Церква Анчисхаті (VI ст.) - храм Різдва Богородиці, є однією з найдавніших будівель і найстарішим зі збережених храмів Тбілісі.

Рівнян запрошують до паломництва святими місцями

Храм отримав назву Анчисхаті після 1664 року в честь чудотворної ікони Спасителя (Анчийський Спас), яку перенесли сюди з Південної Грузії, рятуючи від турків; собор Сіоні (XII ст.) - до 2006 року був Кафедральним собором Грузії. Він названий сіонським в честь Успенського храму на Сіонській горі в Єрусалимі, тут зберігається хрест Святої Ніно; Метехі, історичний район Тбілісі, де зараз знаходиться пам'ятник Вахтангу Горгасалу і храм Успіння Богородиці (XIII-XVI ст.). Під склепінням храму похована перша грузинська мучениця - цариця Шушаніка Ранська, убита чоловіком-вогнепоклонником в V столітті після Р.Х. Вільний час 20:00 Вечеря в гестхаузі. Ночівля.

18 липня. 9-00 сніданок. Виїзд в Мцхету: Джварі - монастир і храм Вознесення Хреста Господнього VII століття. За переказами, на цьому місці в печері жила св. Ніна, що виблагала у Господа джерело цілющої води. Після Хрещення Грузії тут святими Ніною і царем Міріаном на честь торжества Православ'я був споруджений дерев'яний хрест, шанований як чудотворний і дав назву цьому місцю. Монастир св. Ніни Самтавро (IV- XI ст.) - в храмі знаходиться безліч святинь, частина животворящого стовпа, чудотворна ікона Іверської Божої Матері, чудотворна ікона святої Ніни, могили святих царів Міріана та Нани, мощі святого Абібоса Некреського, мощі святого Шио Мгвімського, частина каменю з могили святої Ніни з Бодбе і ін. Собор Светіцховелі (XI ст.) - побудований на місці першого християнського храму в Грузії IV ст.

Рівнянка розповіла про чудо, яке сталося у її родині після Хресного ходу

Продовження знайомства з м.Тбілісі, прогулянка по Сухому мосту. 20:00 Вечеря. Ночівля.

19 липня. 9:00 Сніданок. звільнення номерів. 9:30 Виїзд в Кахетію, Алазанська долина. Відвідування Давид Гареджійского печерного чернечого міста (VI століття). Монастир Бодбе (IX-XIX ст) де покоїться Свята рівноапостольна Ніно. Відвідування найстарішої виноробної компанії Кахетії -Кіндзмараулі (16 століття) Переїзд в Сигнахі. Розміщення в гестхаузі.
20:00 Вечеря. Ночівля.

20 липня. 8:30 Сніданок. Звільнення номерів. 9:00 Продовження подорожі по Кахетії. Сигнахи - місто закоханих, в міському Будинку одружень можна одружитися в будь-який час доби. У місті збереглися кріпосні стіни, заставлені сторожовими вежами, на які можна піднятися, щоб оглянути чудові види на Алазанську долину. Переїзд до Аджарії. По дорозі відвідання найдавнішого печерного міста Уплісцихе (II-I тисячоліття до Р.Х.). 20:00 Розміщення в гестхаузі. Вечеря. Ночівля.

21 липня. 08:00-09: 00 Сніданок. Вільний час. Відпочинок на морі. Можливість проведення факультативних екскурсій. 20:00 Вечеря. Ночівля.

22 липня. 08:00-09: 00 Сніданок. Вільний час. Відпочинок на морі.19:00 Вечеря. Прогулянка по вечірньому Батумі, відвідування лазерного шоу фонтанів. Повернення в гестхауз. Ночівля.

Які паломництва відбудуться в травні з Рівного

23 липня. 08:00-09: 00 Сніданок. Вільний час. Відпочинок на морі. 12:00 Звільнення номерів. 15:00 Трансфер в аеропорт Тбілісі.

24 липня. Виліт до Києва рейсом D4316 о 1:00 Прибуття в Київ о 2:55

Вартість поїздки: 580 доларів.

Запис та довідки за телефонами:
(097) 481-89-20 протоієрей Миколай Капітула;
(097) 639-71-36, (066) 879-61-35 протоієрей Василій Рудніцький

Детальнішу інформацію можна дізнатися на сайті Рівненської єпархії УПЦ КП





На правах реклами