Ми у Facebook
12.06.2017, 08:00

До уваги рівнян: що необхідно для подорожі за кордон на авто? (ІНФОГРАФІКА, ВІДЕО)

Ілюстративне фото

Українці з 11 червня зможуть скористатися безвізовим режимом та без додаткових ускладнень подорожувати Європою.
Отож, для подорожі за кордон на авто необхідно мати:

- національне посвідчення водія (зверніть увагу, що посвідчення водія має відповідати міжнародним вимогам, зокрема, у разі користування національним посвідченням водія закордоном, документ повинен мати строк дії);

- розпізнавальний знак України на транспортному засобі;
- договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів;

- свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, що видане на особу, яка перетинає кордон;

- державний номерний знак на ТЗ.



Важливо знати, що індивідуальні номерні знаки транспортних засобів дійсні лише на території України, за кордон необхідно виїжджати на державних номерних знаках.

З Рівного до Польщі за 270 грн - Укрзалізниця призначила ще один поїзд


У разі відсутності права власності на транспортний засіб, слід оформити документи для поїздки за кордон, для цього необхідна заява власника транспортного засобу або документ, що підтверджує право користування і / або розпорядження транспортним засобом.

Рівненщина: у прикордонній смузі запроваджені додаткові заборони

Тим, хто вирушає за кордон, на період подорожі видається свідоцтво про реєстрацію на їх ім'я. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім'я власника транспортного засобу, і документи, які підтверджують право користування і / або розпорядження транспортними засобами, зберігаються у сервісному центрі МВС.



Важливо розуміти, що видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію треба повернути відповідному сервісному центру МВС не пізніше 10 днів після повернення з-за кордону.
Транспортні засоби, на які згідно із законом встановили тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних у розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.

Детальну інформацію про організацію поїздки за кордон на транспортному засобі можна знайти на сайті Головного сервісного центру МВС України, отримати консультацію – за номером: (044) 290-18-99, або на офіційній сторінці у мережі facebook.

Про це повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС України.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами