Ми у Facebook
13.06.2017, 18:30

Дача.Сад.Город. Вирощування бегонії

Біля цих квітів чимало клопотів, проте вони того варті. Яскравий, пишний цвіт, чимось нагадує троянди. Бегонія стане органічним доповненням квіткового ансамблю на вашій клумбі.
Необхідні умови для вирощування бегоній:

Бегонії віддають перевагу помірній температурі, на рівні 18-20°С, у весняно-літній період, і 5-18°С взимку. Бульби зберігають при температурі 10-13°C.Рослина світлолюбна, але в спекотні, літні дні потребує затінку. Для рівномірного формування кущика необхідно періодично повертати горщик з квіткою до світла різними сторонами. Якщо на підвіконні декілька рослин, потрібно стежити, щоб бегонія не потрапляла в їх тінь.

Полив бегонії

В активний період (навесні і влітку) бегонії необхідний регулярний рясний полив. Однак не можна допускати застою вологи в ґрунті, так як це може викликати загнивання бульби. Тому через 1 годину після поливу необхідно злити зайву воду з піддону.

Як створити квітник на балконі

Поливають бегонії акуратно, під корінь, не допускаючи попадання води на листя. Восени, після цвітіння, полив поступово скорочують. Взимку, в період спокою, бегонії не поливають, так як бульби викопують із землі.

Добрива для бегонії

У період бутонізації і цвітіння рослині необхідна регулярна підгодівля двічі на місяць рідким комплексним добривом для квітучих рослин.

Період спокою

Наступає після цвітіння в залежності від виду може тривати з жовтня-грудня по березень. У цей період листя з рослини опадають, а бульби необхідно викопати, помістити в ящик з піском і зберігати в темному прохолодному приміщенні.
В принципі можна залишити бульби зимувати в горщиках, тільки тоді надземну частину рослини потрібно зрізати, а грунт з бульбами зрідка зволожувати.


Дача.Сад.Город. "Лінива клумба" своїми руками

Пересаджування бегоній

У бульбових бегоній цей процес полягає в щорічному весняному садінні бульб у свіжий грунт з наступним складом: листова, дернова земля, перегній, узяті в рівних частках. Можна також додати по 0,5 частини хвойної землі і піску. Після висадки горщик з бегонією відразу ставлять на світле вікно.

Посівний календар: Що робити в саду-городі у травні 2018





На правах реклами