Ми у Facebook
16.06.2017, 18:32

Як позбутися харчової молі

Крилата напасть, що псує продукти і з'являється нізвідки. Як вивести харчову міль зі своєї оселі, розповімо у матеріалі.
Якщо виявлені метелики, то і гусінь десь принишкла. Залишилося лише виявити хробачків. Ретельно огляньте всі пакети і ємності з крупами, внутрішні кути шафок. Також міль любить селитися в сухофруктах, сухому кормі для тварин, горіхах, борошні, спеціях, печиві й навіть цукерках. Шукайте кокони і павутину, плести яку міль любить на кришках банок і швах пакетів з продуктами.


ТОП-5 сніданків для прекрасного вигляду і здорового самопочуття

Виявивши, викидайте, не роздумуючи. Шкода, звичайно, але нічого не поробиш. Ретельно вимийте шафки водою з оцтом, борною кислотою, лимонним соком або просто мильним розчином. Щілини обробіть пензликом, змоченим в оцті. Через 30 хвилин змийте все звичайною водою і витріть рушником насухо.

Як відлякуючий засіб розкладіть на поличках надрізані часточки часнику або палички кориці. Відлякати шкідників допоможуть також мішечки з м'ятою, лавандою, полином, лавровим листком.



І все-таки, кращий спосіб вирішити проблему — профілактика. Тому, щоб убезпечити себе від ненажерливих квартирантів, скористайтесь нашими рекомендаціями.

Профілактика харчової молі

- Борошно, крупи та інші сипучі продукти краще не купувати про запас.

- Розраховуйте, щоб з'їсти їх за 3-4 тижні, а потім купуйте нові.

-усі закуплені продукти зберігайте у скляних, щільно закритих ємностях або у пластикових пляшках з-під води.

- Якщо паразит і був принесений з магазину в пакеті, то через скло виявити "лазутчика" буде набагато легше. Тим більше, що вміст однієї банки викинути простіше, ніж усієї шафи.

Щоб не завелися жучки у крупах та квасолі [+ПОРАДИ]

- Міль не витримує високих температур, тому якщо була необхідність закупити крупу у великій кількості, висипте її на деко і гарненько просмажте в духовці.

- Також міль боїться і низьких температур: куплений пакет з крупою або борошном можна помістити на ніч в морозилку.

За матеріалами: СВІТОВІ ВІСТІ





На правах реклами